Пластмасовите бутилки са сред най-разпространените съдове днес, затова е логично

...
Пластмасовите бутилки са сред най-разпространените съдове днес, затова е логично
Коментари Харесай

Кога пластмасовите бутилки не стават за многократна употреба

Пластмасовите бутилки са измежду най-разпространените съдове през днешния ден, по тази причина е разумно да приемем, че можем да ги използваме още веднъж и още веднъж. Оказва се, че от време на време това не е безвредно, предупреждава Bright Side, представен от obekti.bg.
Кои пластмаси изпускат нездравословни химикали?

Някои пластмаси са източник на нездравословни химични субстанции, които могат да преминат във водата. Обърнете внимание на специфичните знаци изпод: тези номерирани триъгълници демонстрират какъв вид пластмаса е употребена.

Бутилката с етикет 1 (PET или PETE) е безвредна единствено за еднократна приложимост. При излагане на О2 или на високи температури, в това число слънчева топлота, тази пластмаса изпуска токсични субстанции, които попадат във водата.

Избягвайте бутилките с етикет 3 или 7 (PVC и PC), защото те също изпускат нездравословни химикали, които могат да обхванат в храната и напитките ви.

Бутилките от полиетилен (2, HDPE и 4, LDPE) и полипропилен (5 и PP) са подобаващи за многократна приложимост. Те са релативно безвредни, в случай че съхранявате единствено студена вода в тях и постоянно ги дезинфекцирате.

Пластмасовите бутилки са богата среда за развиване на бактерии

Да пиеш вода от употребена пластмасова бутилка е съвсем същата като да оближеш седалката на тоалетната или играчката на кучето, открива проучване. Количеството бактерии в такива бутилки постоянно надвишава границите на сигурност. Създаваме съвършените условия за напредък, като вземаме бутилката с мръсни ръце, не я изплакваме задоволително добре и държим топла вода в нея.

Какво да вършим тогава? Промивайте бутилките постоянно с топла сапунена вода, оцет или антибактериална вода за уста.

Обърнете внимание на гърлото на бутилката при разчистване. Там се събират най-вече бактерии. Ако се съмнявате, използвайте сламка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР