Пласидо Доминго се съгласи да се оттегли от всички бъдещи

...
Пласидо Доминго се съгласи да се оттегли от всички бъдещи
Коментари Харесай

Пласидо Доминго се оттегля окончателно от участия в Метрополитън Опера

Пласидо Доминго се съгласи да се отдръпна от всички бъдещи представления в Метрополитън Опера след обвинявания в полов тормоз, заяви Асошиейтед прес.
78-годишната звезда на класическата музика трябваше да изиграе основната роля в сезонния дебют на „ Макбет “ на Верди тази вечерНю Йорк (АП) –
Метрополитън Опера разгласи във вторник, че Пласидо Доминго се е съгласил да се отдръпна от листата си на плануваните представления в операта след о бвиненията за полов тормоз, отправени от голям брой дами. Доминго разгласи пред медиите, че в никакъв случай повече няма да се появи на сцената на Метрополитън.
Доминго трябваше да изиграе основната роля в сезонния дебют на „ Макбет “ на Верди в сряда вечер, което щеше да бъде първото му показване в Съединените щати.
Метрополитън Опера беше подложена на натиска да анулира седемте планувани изяви на Доминго, само че генералният управител Питър Гелб повтори пред изпълнителите след репетиционна рокля в събота, че оперната зала чака резултати от следствия на операта в LA, където Доминго е общоприет шеф от 2003 година, и Американската колегия на музикалните актьори, съюзът, който съставлява разнообразни оперни чиновници.
Доминго, който пееше на подготовки, излезе с изказване, казвайки, че кариерата му в Метрополитън завършва след 706 осъществявания, съобщи БГНЕС.
„ Дебютирах в Метрополитън на 27-годишна възраст и пях в този превъзходен спектакъл 51 следващи, славни години “, сподели звездата. „ Докато аз мощно оборвам неотдавнашните изказвания, отправени към мен, и съм угрижен за климата, в който хората са осъждани без подобаващ процес…В резултат на това помолих да се отдръпва. “, прибавя той, „ и благодаря на управлението на„ Метрополитън “, че милостиво утвърдиха молбата ми. Щастлив съм, че на 78-годишна възраст съумях да изпея прелестната заглавна роля в подготовката на „ Macbeth “, която смятам за последно свое осъществяване на сцената на Mетрополитън ”, сподели Доминго.
Желко Лучич ще размени Доминго в трите осъществявания на „ Макбет ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР