„Плащането в правилната форма ще бъде основа за продължаване на

...
„Плащането в правилната форма ще бъде основа за продължаване на
Коментари Харесай

Песков отсече: Путин няма да обсъжда с България спирането на газа

„ Плащането в вярната форма ще бъде основа за продължение на доставките “, цитира организацията думите на Песков.

На въпрос дали съветският президент Владимир Путин възнамерява контакти с сътрудниците му от България и Полша за разискване на обстановката с доставките на синьо гориво, той отговори изрично: „ Няма проекти “.

Говорителят на Кремъл не изключи, че и на други страни, които не заплащат доставките на природен газ в рубли, подаването ще бъде спряно.

„ С наближаването на крайния период за заплащане, в случай че някои консуматори откажат да заплащат по новата система, тогава указът на президента на Русия Владимир Путин, несъмнено, ще бъде изпълнен “, увери Песков.

Говорителят на Кремъл изрично отхвърли обвиняванията, че Москва е употребила доставките на природен газ като инструмент за изнудване, откакто съветският енергиен колос „ Газпром “ спря износа на съветски газ за Полша и България.

„ Това не е изнудване. Русия е била и остава благонадежден снабдител на енергийни запаси за своите консуматори и Русия остава ангажирана със отговорностите си по договорите “, сподели Песков, разяснявайки съответното изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По-рано в сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен уточни, че решението на „ Газпром “ е следващия опит на Русия да употребява природния газ като инструмент за изнудване.

Междувременно организация Ройтерс цитира неназовани западни представители да споделят, че решението на Русия да спре доставките на газ за България и Полша евентуално ще бъде контрапродуктивно, тъй като показва, че зависимостта от Русия прави страните уязвими към насила.

Длъжностните лица, поискали анонимност, споделиха още, че този ход акцентира повода, заради която е належащо Западът да понижи зависимостта си от съветските въглеводороди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР