Плашат ни с Ковид, нов вариант на Омикрон, но отделенията

...
Плашат ни с Ковид, нов вариант на Омикрон, но отделенията
Коментари Харесай

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх

Плашат ни с Ковид, нов вид на Омикрон, само че отделенията за дихателни инфекции са празни, а болните - колкото всяка есен. Целта е да оправдаят 570 милиона лв. за проби и ваксини, изясняват от алианса.

По мотив на новините, че Ковид се завръща и хората би трябвало да се имунизират, БАДЖ (Български алианс за заслужен живот) излезе с декларация до Министерството на здравеопазването и медиите, в която се декларира, че изказванията за нараснала заболевемост и болестност от Ковид в страната са голословни.
„ Категорично заявяваме, че в страната няма никаква заплаха за популацията и за публичното здраве от дихателни инфекции! Обстоятелството, че децата се върнаха в учебните заведения и в детските градини, а хората от отпуск постоянно е водило по това време на годината до растеж на дихателните инфекции – това е статистически факт! “
Като аргумент в писмото се акцентира, че болничните отделения за лечение на дихателни инфекции са „ празни “. Според БАДЖ повода да се насажда боязън у хората и да се популяризират имунизациите против коронавирус, е разходът в размер на над 570 милиона лв. за проби и ваксини, които страната ни е закупила.
„ След април 2022 голям брой от тези проби, изключително по учебните заведения отидоха в кофата за отпадък! Тъй наречените „ ваксини ”, (все още в пробен период), станаха складова безполезна наличност в РЗИ, а над 11 милиона от тях са отчасти дарени. Друга дребна част - продадени, а огромната част поеха към боклука ”, се споделя с писмото.
Според членовете на БАДЖ нервността около новия вид на варианта Омикрон няма научна аргументация и употребява медиите като инструмент, с цел да се оправдае неверната преценка на голям брой експерти по време на предходните талази от болест с COVID-19.

„ Заявяваме, че БАДЖ деликатно следи процесите в обществото и настоятелно призоваваме плашенето с безобидни обстановки да бъде прекъснато незабавно! Очакваме прокуратурата на Република България да се самосезира за вероятно втълпяване на боязън и да постъпи по закон ”, заявяват лекарите Георги Тодоров, доцент Атанас Мангъров, доктор Пламен Пасков и адв. Нина Ламбова, които са в управата на алианса.
БАДЖ настоятелно приканва също по този начин родителите да не разрешават децата им да учат онлайн, а медиите да търсят разнообразни отзиви, като осведомят обществото, което е главно предписание в публицистиката.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР