Плановете на министерството на финансите на Гърция да обложат с

...
Плановете на министерството на финансите на Гърция да обложат с
Коментари Харесай

Airbnb отказа на Гърция данни за наемодатели

Плановете на министерството на финансите на Гърция да обложат с налог притежателите на жилища, които ги отдават чартърен на чужденци, удариха на камък. Причината е, че една от най-големите платформи за резервации – Airbnb, отхвърли да даде информация на гръцката страна за наемодателите.

Властите на южната ни съседка от дълго време възнамеряват да контролират сходна активност. В частност, приходите от краткосрочно отдаване чартърен на жилището не би трябвало да надвишава 12 000 EUR в границите на една година. Също по този начин ще бъде лимитиран и срокът, за който притежателите ще могат да отдават парцелите си на този принцип.

Airbnb обаче отхвърля да даде на Гърция идентификационните номера на гръцките данъкоплатци, които употребяват платформата. Южната ни съседка е пресметнала, че налозите, които може да събере, облагайки тази активност, са 48 млн. EUR на година. До момента обаче страната не е съумяла да събере нито един евроцент. По последна информация данъкът ще стартира да се събира от 2018 година Той ще е в размер сред 15% и 45%. Това кара доста от притежателите да не разгласяват информация за това, че отдават чартърен жилищата си. При нарушаване санкцията е 20 000 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР