Плановете на Google да използва генеративен изкуствен интелект, захранван от

...
Плановете на Google да използва генеративен изкуствен интелект, захранван от
Коментари Харесай

Google даде зелена светлина за използване на AI в рекламата

Плановете на Гугъл да употребява генеративен изкуствен интелект, захранван от огромни езикови модели (LLM) за автоматизиране на рекламата и поддържаните потребителски услуги, към този момент са в ход. Това излиза наяве от вътрешни документи на компанията, оповестява CNBC.

Миналата седмица Гугъл показа PaLM 2 - най-новия си и най-мощен LLM, подготвен въз основата на масиви от текстови данни, който може да дава отговори, сходни на човешките, при задаване на въпроси и команди.

Инструменти, захранвани от PaLM 2 ще могат да разрешат на рекламодателите да генерират свои медийни активи и да оферират видеоклипове на основателите на YouTube, добавя CNBC.

Гугъл също по този начин тества PaLM 2 за наличие към младата публика в YouTube. Компанията употребява технологията, с цел да опитва с опцията за даване на пет оферти за видеоклипове въз основа на тематики, които наподобяват подобаващи.

През последните месеци Гугъл и главните й съперници Microsoft, Meta и Amazon се състезават в скростна  надпревара да внедрят най-усъвършенстваните си модели във допустимо най-вече артикули.

Междувременно Гугъл се намира в интервал на слаб напредък на приходите в продължение на няколко тримесечия след съвсем две десетилетия на поредно и бързо разгръщане.

С опасенията за криза, които се ускоряват от предходната година, рекламодателите понижават бюджетите си за онлайн маркетинг, което води до съществено напрежение в Гугъл, Фейсбук и други софтуерни колоси, добавя CNBC.

Според документите на Гугъл, които медията цитира, тактиката за обслужване на клиенти благодарение на AI може евентуално да се ползва в над 100 продукта, в това число Гугъл Play Store, Gmail, Android Search и Maps.

Автоматизираните чатботове биха могли да дават съответни отговори посредством елементарни и ясни фрази, и да разрешават задаването на следващи въпроси, преди да предложат рекламен проект, който би бил най-подходящ за питащия клиент.

Говорител на Гугъл отхвърли коментар по тематиката, в отговор на питане от CNBC.

Междувременно, Гугъл работи и върху собствен вътрешен артикул, сходен на Stable Diffusion, за основаване на изображения. Технологията Stable Diffusion, сходна на DALL-E на OpenAI, може бързо да пресъздава изображения в разнообразни стилове с текстови инструкции от потребителя.

Намерението на Гугъл да внедри най-новите си модели на изкуствен интелект в рекламата не е изненада за бранша.

Миналата седмица Meta, компанията майка на Фейсбук, показа AI Sandbox - " тестова площадка " за рекламодатели, които могат да тестват нови генеративни рекламни принадлежности, задвижвани от AI.

Компанията разгласи и актуализации на Meta Advantage - портфолиото си от автоматизирани принадлежности и артикули, които рекламодателите могат да употребяват за възстановяване на своите акции.

На 23 май Гугъл ще показа нови технологии за рекламодателите на годишното си събитие Гугъл Marketing Live.

Компанията не е оповестила детайлности, само че ясно съобщи, че изкуственият разсъдък ще бъде съществена тематика във фокуса на вниманието.

" Ще откриете по какъв начин нашите решения за реклами, задвижвани от изкуствен интелект, ще ви оказват помощ да обогатите маркетинговия си опит и да постигнете мощни бизнес резултати в днешната изменяща се стопанска система ", оповестяват от компанията на уеб страницата на събитието.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР