Планирано е от находището Сакаря да се добиват около 10

...
Планирано е от находището Сакаря да се добиват около 10
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Работата за доставки на газ от Черно море тече денонощно

Планирано е от находището Сакаря да се добиват към 10 милиона кубични метра газ дневно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание, че в понеделник ще бъдат оповестени нови данни за плана за доставка на газ от находището Сакаря в Черно море, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Той приказва през днешния ден на гала по откриването на редица обекти в Ерзурам, Източна Турция.

Работата по доставката на газ от находището в Черно море продължава непрекъснато. В понеделник ще бъдат оповестени нови данни за енергоресурсите, сподели Ердоган.

Той увери, че създаването на черноморското газово находище ще бъде последвана от нови " позитивни вести " в енергетиката.

Според турските управляващи газовите запаси в залежи в Черно море са към 540 милиарда кубични метра. Най-голямото находище е Сакаря, чиито ресурси надвишават 400 милиарда кубични метра. В началния стадий се възнамерява от находището Сакаря да се добиват към 10 милиона кубични метра газ дневно или от 3,4 до 4 милиарда годишно. До 2027-2028 година дневният размер на добива на газ би трябвало да доближи 40 милиона кубични метра, а годишните размери да набъбнат до 15 милиарда кубични метра, отбелязва ТАСС.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР