Планираният ръст на тол таксите, опашките по граничните пунктове и

...
Планираният ръст на тол таксите, опашките по граничните пунктове и
Коментари Харесай

Какви са проблемите в транспортния бранш?

Планираният растеж на тол таксите , опашките по граничните пунктове и неналичието на фрагменти са измежду проблемите в българския транспортен бизнес . Липсата на постоянен кабинет за дълго е нараснало провокациите в сектора. По този мотив ръководителят на Съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков разяснява пред „ БНР “:

„ В момента това затваряне на пътищата, което се случва, посока границите е доста, доста мъчно за превъзмогване като проблем, само че също и самите опашки по границите и най-много кадровата рецесия в превоза “.

Да бъдат облекчени процедурите за ангажиране на хора от трети страни – това оферират от сектора като краткосрочна мярка във връзка кадровата рецесия. Според тях би трябвало да се даде опция на превозвачите да наемат чиновници от трети страни, които са отвън Европейския съюз.

„ За страдание, в интернационалния превоз не е невероятно, само че е все по-трудно, тъй като пък тези водачи ще би трябвало да могат да пътуват в Шенген “, разяснява Траков.

Съюзът на интернационалните превозвачи не изключва митинги поради нерешените проблеми в бранша. От сектора недоволстват против плануваното повишаване на тол таксите от 1 юли, защото съгласно тях цена и качество не подхождат.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР