Планираната среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в рамките

...
Планираната среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в рамките
Коментари Харесай

Мицотакис: Срещата с Ердоган във Вилнюс е възможност за сближаване

Планираната среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в границите на форума на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли ще бъде една опция за " обрисуване на пътя на доближаването ".


Това сподели гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис след срещата на върха на Европейския съвет в Брюксел.

" Това ще бъде първата среща след преизбирането и на двама ни. И двамата сме при започване на управническия си мандат, със мощен национален мандат...Това е опция да се премисли подтекстът на гръцко-турските връзки и да се очертае пътят на доближаване, без Гърция да отстъпва от своите червени линии, за които съм приказвал обществено доста пъти, " сподели още гръцкият министър председател.

По въпроса за блокирането от страна на Полша и Унгария на съглашението за миграцията на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз Мицотакис сподели следното: " Това беше дълга и сложна среща, на която за жалост не стигнахме до никакви изводи заради отхвърли на Полша и Унгария да си сътрудничат с останалите страни. "

Според него ръководителят на Европейския съвет ще изготви декларация, която ще показва на останалите 25 страни от Европейски Съюз. Въпреки различията " има всеобщо единодушие по отношение на нуждата от защита на външните граници ", разясни Кириакос Мицотакис. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР