Планираме изграждането на нов приют за безстопанствени кучета. На този

...
Планираме изграждането на нов приют за безстопанствени кучета. На този
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Планираме изграждането на нов приют за безстопанствени кучета

Планираме построяването на нов подслон за безстопанствени кучета. На този стадий това е единствено концепция, само че ще заложим средства в идващите бюджети и ще търсим благоприятни условия за финансиране. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев пред медии през днешния ден.

Трябва да има напълно нова идея по какъв начин да наподобява един подслон и той да е съгласуван с европейските стандарти, сподели още Коцев. По думите му е неприемливо животните да лежат на бетонни площадки, без слънчева светлина, явно недохранени, каквито фотоси се споделят в обществените медии.

Ще бъдат подхванати съответни ограничения, ще има кадрови промени. Служителите в приюта би трябвало да бъдат определени по доста съответни критерии и един от тях е отношението към животните. Те не би трябвало да одобряват отговорностите си като дежурна работа, а да я правят съзнателно. Аз също съм притежател на животно и съм приел това като персонална идея, сподели още кметът.

По думите му, ще бъдат въведени нови практики от чужбина. Имаме опция да споделяме с приюти и организации, които работят отвън страната и ползват най-хубавите международни практики, сподели още Коцев. Той даде за образец организация от Италия, с която към този момент е в контакт.

Ще се придържаме към ограниченията в общинската разпоредба – залавяне на кучета, кастрация и връщане по места, каквато е и международната процедура. В Приюта би трябвало да бъдат арестувани единствено кучетата, които могат да бъдат рискови, в случай че са оставени в градската среда, сподели още кметът.

04.01.2024 година

Пресцентър на Община Варна
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР