Планинското шофиране крие много предизвикателства, но и огромно удоволствие -

...
Планинското шофиране крие много предизвикателства, но и огромно удоволствие -
Коментари Харесай

Това ли е най-опасният, но красив проход във Великобритания СНИМКИ

Планинското шофиране крие доста провокации, само че и голямо наслаждение - изключително за феновете на колите.

Проходът Bealach-na-ba е един от най-предизвикателните и ужасяващи пътища във Англия. Пътят се простира от изток на запад от Торнапрес до Епълкрос в Шотландските планини.  Той попада в листата с топ 10 на най-опасните пътища в света, който е формиран от автомобилната застрахователна компания StressFreeCarRental.com.  Bealach na Bà се подрежда на 9-то място.

Тесният и планински проход  е прочут и като " Дяволския лакът ". Може да се похвали с най-стръмното нанагорнище от всички пътища в Обединеното кралство. Предупредителен пътен знак първоначално му споделя казва: „ Не се предлага за учащи се водачи, дълги транспортни средства или каравани след първата миля. “

Изкачването е издигнато през далечната1822 година Първоначално настилката била от трошляк, а при снеговалеж пътят се превръщал в още по-опасен, постоянно бил и затварян. Надморската му височина също прави прави обстановката по-опасна  това е най-голямото нанагорнище в Обединеното кралство, което се издига  626 метра от морското ниво, написа Metro.

Някои от водачите, които са минали през прохода, споделят в TripAdvisor приключението си.

 „ Заслужаваше си. Стръмно на моменти, има огромни наклони (макар и постоянно зад мантинели) ", споделя лидер.

" Има и две или три  места за паркиране и гледане на гледки, които даже при неприятно време бяха зашеметяващи ", споделя водач.
 „ Най-добрият път в Обединеното кралство. Лесен за коли, пристъпен за кемпери, в случай че можете да шофирате “, установи различен.

Освен положителни ревюта други пасажери споделят и за рисковете, които са срещнали.

 „ За благополучие брачният партньор ми кара. Зашеметяващо е, само че не подценявайте какъв брой мъчно е минаването с кемпер “, предизвестява водач.

„ Имахме шанс, че не срещнахме никого да се спуска по завоите ", гласи друго мнение.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР