Планинските спасители провеждат втора акция в Пирин в рамките на

...
Планинските спасители провеждат втора акция в Пирин в рамките на
Коментари Харесай

Втора акция в Пирин на планински спасители от 3 отряда за пострадал турист

Планинските спасители организират втора акция в Пирин в границите на днешния ден, оповестиха от ПСС.
Още по темата
По информация на дежурния избавител акцията се организира в региона на Влахино езеро, след получен сигнал за потърпевш екскурзиант. По първични данни има подозрения, че мъжът е със счупена подбедрица.

В акцията са включени спасители от Банско, Разлог и Сандански.

Същевременно продължава и издирването на 69-годишния Пламен Христов, който в понеделник изчезва след нанагорнище на връх Вихрен. Вече пето денонощие десетки спасители търсят изчезналия мъж. Периметърът бе оглеждан и с дронове. От Христов, за който се твърди, че е умел алпинист, обаче няма и диря. 

След зачестилите акции през последните дни Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК предлага на всички туристи да бъдат изключително деликатни. Въпреки топлото за сезона време, изискванията в планините са динамични, а светлата част на денонощието е къса. Снежната завивка във високите елементи на планините е незначителна, има заледявания и навевки, което е причина за произшествия, даже и за опитни планинари с добра екипировка.

Все още няма положителни условия за ски и сноуборд туризъм. Също по този начин би трябвало да имате поради, че при неналичието на сняг планинските спасители не могат да употребяват моторни шейни или ски, което усилва неведнъж времето, за което ще доближат потърпевш при възможен случай, допълват от ПСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР