Планинските спасители препоръчват при разходки на Витоша над хижа Алеко

...
Планинските спасители препоръчват при разходки на Витоша над хижа Алеко
Коментари Харесай

Опасност от лавини под въжетата на старите лифтове и влекове на Витоша

Планинските спасители предлагат при разходки на Витоша над хижа Алеко туристите да минават единствено по " Зелената писта ", последваща относително безвредния зимен маршрут.

Ако въпреки всичко се озовете на стената, избягвайте да минавате под въжетата на старите лифтове и влекове, защото там са главните " дупки ", по които падат лавини, молиха от ПСС и обърнаха внимание, че там нееднократно е имало произшествия, някои от които съдбовни.

От Отряд София пишат още, че скоро ще дадат подробна информация за лавиноопасните терени в региона на хижа Алеко. На 12 декември ще се състои и лекция за сигурност в зимната планина.

Спасителите поучават при потребност туристите да се обаждат на телефон 112, откъдето ще ги трансферират към Централен денонощен пост и дежурен планински избавител. Напомнят и да не се не помни планинската застраховка.

От ПСС тази заран оповестиха за Българска телеграфна агенция, че изискванията в планините са неприятни за туризъм поради нова снежна завивка от към 70 см с доста навявания и дълбоки преспи тук-там.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР