Планинските спасители от отряд Банско са провели в следобедните часове

...
Планинските спасители от отряд Банско са провели в следобедните часове
Коментари Харесай

Планински спасители помогнаха на пострадала туристка от Чехия


Планинските спасители от отряд Банско са провели в следобедните часове през днешния ден акция, проведена след сигнал за туристка от Чехия, която е получила контузия на единия крайник при слизане по пътеката от връх Вихрен към едноименната хижа, оповестяват от отряда на фейсбук страницата си. 

От Планинска избавителна работа – Банско (ПСС – Банско) показват, че за броени минути спасителите идват до потърпевшата жена, правят нужните и вероятни операции на място и я смъкват с носилка до хижа „ Вихрен “, откъдето е превозена до лечебно заведение за оказване на квалифицирана здравна помощ.

За триумфа и бързината на акцията способства и положително стичане на събитията, допълват от ПСС – Банско. Свидетел на случая подава сигнал на тел. 112 и изпраща местоположението неотложно в базата на ПСС – Банско, а наоколо до мястото на случая се оказват няколко планински спасители – доброволци, които бързо съумяват да стигнат до потърпевшата жена. От избавителната работа оповестяват, че туристката е в положително общо положение. 

Това е втора акция на отряда в Банско в последното денонощие. Вчера (20 юли) планинските спасители се отзоваха на сигнал за зарязан велосипед при водопада в местността „ Св. Никола “ и неподвижно тяло в подножието на скалите. Пристигналите на място спасители откриват, че е на мъж, който е умрял. 

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестяват, че починалият мъж е гражданин на Англия на 59 години, а аргументите за гибелта му се откриват. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР