Планетата на маймуните бе един от най-успешните филми, създавани някога.

...
Планетата на маймуните бе един от най-успешните филми, създавани някога.
Коментари Харесай

Има Планета на маймуните

Планетата на маймуните бе един от най-успешните филми, създавани в миналото. Стряскащата орис на хората и маймуните, разказана в двата кино лентата - Възходът на планетата на маймуните и Зората на планетата на маймуните, накара мнозина да се замислят. Ако сте измежду почитателите на поредицата, по какъв начин бихте се почуствали, в случай че ви кажем, че планета на маймуните в действителност съществува.

В първият филм от поредицата вирус погубва човечеството и интелигентните маймуни завладяват властта на Земята. Във втория филм 10 години след случилото се тези по-интелигентни маймуни към този момент са основали своя екосистема и оцеляват/живеят в горите на Сан Франциско. Те ловуват и се образоват. В един миг обаче схващат, че вирусът от първия филм не е погубил всички индивиди и към момента има живи измежду тях.

Подобна Планета на маймуните действително съществува. Тя се намира в изолиран регион в дебрите на джунглите на Западна Африка. Там живеят десетки на брой пенсионирани лабораторни шимпанзета.

През целия си живот те са били употребявани за медицински проучвания. Тези шимпанзета са много възрастни и на процедура могат да бъдат оповестени за герои. Те са претърпели заболявания, две цивилен войни и голям брой медицински проби и опити.

 Шимпанзе

За пръв път тези маймуни биват употребявани за създаването на лекувания на болести като хепатит през 70-те години на предишния век от Либерийския институт за биомедицински проучвания. След голям брой достижения в региона на науката институтът затваря порти в средата на 2000 година заради засилващия се напън на деятели за правата на животните.

Благодарение на бранителите на правата на животните маймуните, употребявани за опити, са трансферирани на отдалечения либерийски остров в средата на река Фармингтън. Там и до през днешния ден те се радват на спокоен живот.

Островът, който маймуните населяват, е прочут измежду локалните като Островът на маймуните. На него сега живеят над 60 шимпанзета. Интересното е, че те са нападателни към външни хора и избират компанията само на познатите си животногледачи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР