Планът срещу COVID кризата е сериозно влошен и няма да

...
Планът срещу COVID кризата е сериозно влошен и няма да
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Новият антиковид план е сериозно влошен, а ваксинирането е тотален провал

Планът против Коронавирус рецесията е съществено влошен и няма да докара до положителни резултати. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев.

Той означи, че главният аршин в така наречен от новите плановици " мултифакторен разбор " е броят на интензивните кревати. " Те настояват, че интензивните кревати би трябвало да бъдат водещият фактор. Това е най-тежкият фактор, по който можем да оценяваме развиването на пандемията ", акцентира доктор Семерджиев.

По негови думи се пропуща основата на здравната пирамида, а точно първичната здравна помощ, оказвана от общопрактикуващите лекари. " Вторият етаж е извънболничната здравна помощ. И този етаж го пропущаме. Третият етаж е болничната помощ ", изясни специалистът.

Той уточни, че към този момент са разкрити над 7000 Коронавирус профилирани кревати. " Отиваме в клиниките по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване. Пропускаме и тях. И отиваме непосредствено в интензивните кревати ", разяснява Семерджиев.

Според него това значи, че ограничения ще се вземат едвам в 3 и 4 фаза.

" Вместо да се опитаме да се опитаме да запазим здравите, да не стигаме до хоспитализация, ние споделяме, че ще вземем ограничения, когато забележим, че интензивните кревати са цялостни ", изрази неразбиране някогашният здравен министър.
По негови думи още при започване на пандемията е изработен неприятен избор, защото всички лечебни заведения са били превърнати в инфекциозни и това е довело до пагубни резултати.

" Превърнахме лечебните заведения в надали не дистрибутор на болестта, а е значимо всички, които боледуват, само че не са с COVID-19, да продължат своето лекуване ", акцентира медикът.
Той означи, че имаме свръхсмъртност от COVID-19 и от 39 644 случая единствено 7000 не са свързани с ковид.

Семерджиев вижда и цялостен неуспех при имунизирането.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР