Планът на Великобритания да съживи стареещата си инфраструктура за ядрена

...
Планът на Великобритания да съживи стареещата си инфраструктура за ядрена
Коментари Харесай

Джонсън иска енергиен ядрен ренесанс за нулеви въглеродни емисии

Планът на Англия да съживи стареещата си инфраструктура за нуклеарна сила евентуално ще понесе удар, в случай че Брекзит заплаши решаващо доставяне със експерти , оповестява " Блумбърг ".

Недостиг на квалифицираните служащи има от години , напрежение, което евентуално ще се утежни с построяването на нови нуклеарни планове. Около 13% от английските заварчици идват от други страни в Европейското икономическо пространство, съгласно Консултативния комитет по миграцията, който поддържа лист на специалностите с дефицит на служащи.

Без тези спомагателни служащи е евентуално да стане по-трудно и скъпо да се изградят и експлоатират атомни централи за милиарди, които са от решаващо значение за задачата на Обединеното кралство за произвеждане на нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година Проблемът към този момент е явен при планът Hinkley Point C за 24 милиарда $ на Electricite de France SA, единствената нуклеарна централа, която в този момент се строи във Англия .

" Хинкли изисква огромен брой заварчици. Те идват от Европа. Имаме потребност от тези хора , да имат елементарен достъп до Англия ", разяснява Питър Хаслам, който се пенсионира в петък като началник на политиката в Асоциацията за нуклеарна промишленост.
 Англия: Край на свободата на придвижване за жители на Европейски Съюз при Брекзит без договорка
Англия: Край на свободата на придвижване за жители на Европейски Съюз при Брекзит без договорка

Борис Джонсън не си поплюва

Ядрената сила съставлява към една пета от английската електрическа енергия и множеството от тези централи остаряват и ще се затворят през идващото десетилетие . Дори с апела на премиера Борис Джонсън за " нуклеарен подем ", замяната им няма да е лесна . Hinkley Point на EDF към момента е в развой на създаване и няма да създава електричество най-малко шест години.

Изграждането на новите блокове в Хинкли Пойнт остава по график. Докато Парламентът продължава да разисква резултата от Брекзит, EDF разяснява, че работи в тясно съдействие с държавното управление на Англия за усложненията по отношение на работна мощ.

Hinkley Point изисква минимум 500 заварчици, от които към 75 би трябвало да бъдат изключителни експерти , съобщи Гай Хазлехърст, шеф за развиване на човешките запаси в EDF. Проблемът излиза отвън рамките на Брекзит. Много от служащите, които имат тези умения се пенсионират, а по-младите служащи рядко избират да продължат кариерата.

" Англия е изправена пред доста по-голям дефицит на умения във всички типове области . Дори и без Брекзит, въпреки всичко ще има дефицит ", изяснява Андрю Коккрофт, представител на EDF.

За да се оправи с казуса, EDF харчи милиони за образование на нови служащи . Компанията оказва помощ за организирането на финансиране за заваръчно просветително оборудване на стойност 15 милиона паунда , които към този момент са изхарчени за образование в региона покрай АЕЦ . За някой, който е нов, образованието може да отнеме към три години, с цел да доближи високия стандарт, нужен за работа по провокационен нуклеарен план.

" Независимо от резултата от Брекзит, в случай че ни липсва несъмнено умеене за избран интервал от време, работата към момента би трябвало да се свърши . Ще има проблеми и това ще се отрази на графика и в случай че повлияе на графика, ще се отрази на разноските ", разяснява Анди Браун, шеф на оперативния съвет в Инженерния съвет за образование в строителната промишленост.
 Брюксел отсече: Англия е огромният губещ от Брекзит без договорка
Брюксел отсече: Англия е огромният губещ от Брекзит без договорка

Европейски Съюз бил изцяло квалифициран за тази възможност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР