Планът на Обединеното кралство да преразгледа финансовия си правилник подкопава

...
Планът на Обединеното кралство да преразгледа финансовия си правилник подкопава
Коментари Харесай

Надеждата за сделка между ЕС и Лондонското сити избледнява

Планът на Обединеното кралство да преразгледа финансовия си устав подкопава вероятностите за договорка с Европейския съюз за хармонизиране на пазара след Брекзит. Това написа в имейл до Блумбърг немския народен представител от  Европейския парламент Маркус Фербер.

„ Ако английската рамка за финансови услуги непрекъснато се трансформира, не мога да си показва обстановка, в която Европейски Съюз да й даде статут на равностойност “, отбелязва той.

„ Британското държавно управление би трябвало да е наясно, че сходен ход би понижил фрапантно вероятността за бързо определяне на равностойност “, прибавя евродепутатът.

Коментарите на Фербер са в отговор на изявлението на икономическия секретар в Министерството на финансите на Обединеното кралство Джон Глен, който по-рано тази седмица сподели в изявление за Блумбърг, че държавното управление приготвя съвещания с бизнеса за „ подробни оферти за по-широка промяна на финансовите пазари “ през лятото. По думите му планът ще бъде „ с допустимо най-широк обсег “, като анализът на пазарите ще включва обзор на тяхната конструкция, както и на разпоредбите за бистрота. Глен означи, че задачата е да бъдат съкратени разноските и тежестите за компаниите, като в същото време с това се поддържат високи стандарти на регулация.

„ Този разбор демонстрира ясно, че желаеме да се не желаеме да си сътрудничим с Европейски Съюз, а да се съревноваваме с него “, споделя Роб Мълтън от Latham & Watkins.

Предложението за промени на разпоредбите на финансовия пазар демонстрира, че Обединеното кралство готово да промени метода си към договарянията с Европейски Съюз. Досега обезпечаването на статут на равностойност региона на финансовите услуги бе учредената цел на Лондонското сити, само че напредъкът по процеса е доста муден.

Докато Обединеното кралство е предоставило равностойност на Европейски Съюз в 17 области, досега блокът е отвърнал със същото единствено в 2. Коментарите на Глен са знак, че Обединеното кралство гледа на постигането на равностойност като на малко евентуално и търси личен път на развиване.

Европейската комисия, която дава отговор за тези решения, отхвърли да коментира намеренията на Англия за преразглеждане на финансовия устав.

Без равностойност, основаните в Лондон финансови компании, които желаят да вършат бизнес в границите на Европейски Съюз, може да бъдат натоварени за неопределен срок с спомагателни усложнения и разноски, произлизащи от ръководството на обособени интервенции както във Англия, по този начин и в блока.

„ Англия е отписала опцията за реализиране на равностойност на финансовите услуги и я е заменила със тактика на гневна конкуренция за бизнес “, безапелационен е Фербер.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР