Планът на британското правителство да изпрати някои търсещи убежище на

...
Планът на британското правителство да изпрати някои търсещи убежище на
Коментари Харесай

Парламентарният пазач на правата на Обединеното кралство призовава плана за изпращане на мигранти в Руанда да е несъвместим с правата на човека

Планът на английското държавно управление да изпрати някои търсещи леговище на еднопосочно пътешестване до Руанда е „ фундаментално несъответстващ “ с отговорностите на Обединеното кралство за правата на индивида, сподели парламентарен надзирател на правата в понеделник, откакто противоречивият законопроект беше върнат за спор в Камарата на лордовете.

Неизбраната горна камара на Народното събрание преглежда деликатно законопроект, предопределен да да преодолее решението на Върховния съд на Обединеното кралство, че проектът за Руанда е противозаконен. През ноември съдът сподели, че източноафриканската нация не е безвредна страна за мигрантите.

Законопроектът за сигурността на Руанда афишира страната за безвредна, затруднява мигрантите да оспорват депортирането и разрешава на английското държавно управление да пренебрегва разпоредби от Европейския съд по правата на индивида, които се стремят да блокират отстраняването.

Съвместната комисия по правата на индивида към Народното събрание, която...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР