План за въвеждане на еврото няма. При 20% инфлация, при

...
План за въвеждане на еврото няма. При 20% инфлация, при
Коментари Харесай

Борисов: Управляващите правят популистки ходове - дават на всички -

План за въвеждане на еврото няма. При 20% инфлация, при тези обществени финанси, Еврозона няма да има. Партиите в обединението са на друго мнение даже. Докато не се върне ГЕРБ с опита и знанията си, да отрегулира системите, това няма по какъв начин да се случи, заяви Бойко Борисов на Регионалната академия на младежката конструкция на партията в Стара Загора.

Когато управлявахме ние, имаше миграционна рецесия, война в Сирия и на турската граница, „ Арабска пролет “. Ние се справяхме. Преди войната ръководещите упрекнаха МГЕРБ, че са вдигнали цената на горивата. Сега упрекват войната в Украйна. Войната в коя сфера ни пречи? Въглищата са наши, миньорите са наши, служащите в ТЕЦ-овете също. Кое тогава ги кара да подвигат цената на тока? - попита Борисов

Инфлацията не е поради това, което се случва в Украйна. Управляващите изпуснаха трите съставния елемент - ток, петрол и газ и тогава стартира всичко, твърди лидерът на ГЕРБ.

Ако бъде призован КСНС, дано да бъде по тематиките за цените, инфлацията, Коронавирус, тъй като в този момент е времето да се подготвим. Кирил Петков съобщи имунизацията като собствен главен приоритет - а сега има 5608 ваксини дневно. При мен имаше по 7570 ваксини дневно. А се чака нов пик на Коронавирус през есента, сподели някогашният министър председател.

Европейската комисия удостовери моите думи. Държавните разноски на България излизат отвън надзор. Това значи наказателна процедура за България, в случай че не се стегнат. Но даже актуализацията на бюджета не планува понижаване на недостига, твърди Борисов.

Данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ. Какво ще вършим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината би трябвало да има готови различните снабдители и тогава чак казваш „ сбогом “ на " Газпром ", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Намаляването на ДДС-то няма да донесе нищо друго, с изключение на по-малко доходи в бюджета. Когато ние намалихме Данък добавена стойност на някои артикули по време на COVID рецесията, знаехме, че това ще помогне на бизнеса, който беше най-пострадал. Това, което вършат в този момент ръководещите, са популистки ходове - да дават на всички, сподели Борисов.

ГЕРБ не е партия на реваншизма. Разтревожени сме това, което се случва в България. Църквите, които направихме, употребяват промишлен ток и изнемогват. По автомагистралите няма мантинели, една лъжица асфалт не е поставена. Управляващите до този миг 1 кг жито не са купили. Но това беше страховит PR преди няколко месеца, разяснява някогашният министър председател.

Управляващите разрушават инфраструктурата, образованието, нововъведенията. Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година, а в този момент е рисков. В най-сложната права - моста на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Загубиха година и половина златно време, съобщи още Бойко Борисов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР