Пламен Асенов, специално за Faktor.bgСилите на Злото водят огромна и

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgСилите на Злото водят огромна и
Коментари Харесай

De Profundis: Силите на Злото са навсякъде, не само в Русия

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Силите на Злото водят голяма и към този момент прекомерно сполучлива хибридна война в целия свят против силите на Доброто.
Не, това не е факсимиле от холивудски филм, въпреки че и до холивудски филм ще стигнем най-после. Това е горчивата действителност, в която сме накиснати и от която няма кой да ни измъкне, с изключение на самите ние. А единственият вероятен метод е като Барон Мюнхаузен – да се хванем за косата и

да се изтеглим от блатото

Само че за задачата първо би трябвало да забележим блатото, да стартираме да разграничаваме тези, които ни тикат в него и методите, по които го вършат, с цел да можем да им противодействаме.
Ето и някои образци от последните дни, които дават по-добра ориентировка по тематиката. Те са с прекомерно разнородни герои, темперамент, сфери на активност, само че са транспарантно идентични като планове и посока – и тъкмо това е стряскащото.

Да стартираме от класическия образец, острието на Злото, наречено Путин. На юношески фестивал в Сочи, той споделя: „ Русия се ръководи от Бога “. Според ТАСС, Путин цитира съветски маршал от XVIII век: „ Русия е такава страна, която се ръководи напряко от Бога. Иначе е неразбираемо по какъв начин тя въобще съществува “. За разлика от мен, който съм склонен единствено с втората част на изявлението, Путин прецизира, че е склонен единствено с първата. И като се базира на „ управническия си опит “, твърди, че Русия съществува „ поради съветския и другите нации, които обитават тази територия “.
Това изявление поражда значими въпроси – а че императорът не им дава отговор директно, е част от неговия инструментариум за операция на руснаците въобще и в частност – на младите руснаци, пред които приказва.

Първо – Путин не прецизира за коя територия става дума, а през вековете територията на това, което се назовава Русия, претърпява основни промени. Нейните периодически пулсации на разширение и стесняване са типични за сходни нееднородни и нападателни по формулировка имперски формирания. А в случай че вземем единствено моментното положение, то стои въпросът дали „ тази територия “ включва Крим и другите украински земи, заграбени през последните 10 години от съветския агресор. Или цяла Украйна и другите някогашни руски републики. А може би и някогашните руски спътници от Източна Европа – знае ли човек до каква степен се простира лакомията на Руската империя.

Второ – кои са „ другите нации “, които обитават територията, в визиите на Путин наречена „ Русия “. Украинците измежду тях ли са и в случай че да, по какъв начин да разбираем обстоятелството, че те не желаят да са измежду тях и с оръжие в ръка се борят, с цел да не бъдат. Е, да, обясненията са или в гадния групов Запад, който ги насъсква, или в нацистката същина на самите украинци, или в това, че хохлите са тъпи и не осъзнават личния си интерес. Но и трите пояснения могат да минат единствено пред пияна до синьо съветска аудитория, не и пред хора даже с релативно естествени мозъци.

Трето, какво, с изключение на вековният табиет за послушание, волската тъпотия и непрекъснатите репресии от страна на властта, крепи „ съветския и другите нации “ дружно. Да, щях да не помни – би трябвало да прибавим и голословната рекламация на всеки руснак, че е освен това от всеки различен човек, че

има право да вилнее, граби и убива

във всяка непозната къща, само че, все пак, всички са длъжни да го обичат. Това в Русия се назовава „ народен темперамент “. И тъкмо него силите на Злото употребяват сега най-ефективно, с цел да вредят на света.

Четвърто – от изявлението на Путин следва въпросът посредством кой земен медиатор се осъществя божието ръководство в Русия. Защото Бог не седи персонално в императорския кремълски кабинет, нали? Или въпреки всичко седи? Е, Путин мълчи по въпроса, знае, че даже руснаците ще се изплашен от това какъв мегаломан си имат за водач. Но и с мълчанието той дава задоволително ясно да се разбере, че се разпознава с Бог. А аз се чудех за какво отхвърля Думата да го назначи за император, каквито оферти към този момент имаше. Ами малко му е това, нагоре се цели той…..

Другата безумна история от последните дни е обвързвана с изказване на папа Франциск. Той, за разлика от фантазьора Путин, в действителност заема най-високата земна позиция, от която може да се осъществя директна връзка с Бога. Основният дирек на католицизма обаче май въобще не е загърбил предишното си на аржентински левичар. Това пролича и до момента в значително случаи, само че последният е в действителност поразителен. Имам поради „ мъдрият “ и „ доброжелателен “ съвет, който папата даде на Украйна - „ да развее бялото знаме и да седне да договаря с Русия “. С подтекст – единствено мир да има и да не умират хора.
Много похвална концепция, доста приляга на милостивия божи наместник на Земята, доста подхожда на христовата заръка да прощаваш на врага си не до 7, а до 77 пъти. И въпреки всичко, концепция, която доста опонира на живото Христово деяние - Божият наследник гони търговците от храма. Ами в случай че не търговците, а убийците държаха Божия дом, нямаше ли и тях да прогони?
Или да попитам по този начин - когато убийци идват и стартират да се разпореждат в човешкия дом, изнасилват дамите, убиват децата, крадат осела и пералнята ти, какво да правиш – да ги прогониш ли или да ги насърчиш, като обърнеш другата буза, с цел да ти удрят плесници най-малко до 77 пъти? Е, отговорът на самия папа гласи: „ Най-добре в такива случаи „ да развееш бялото знаме “ и да преговаряш с убийците “.
Мерси! При папа Йоан-Павел II се бях замислил дали да не стана католик, само че в случай че се бях записал, при папа Франциск щях да се отпиша. Защото оня до момента пет пъти щеше да отиде в Киев и да поддържа борбата на украинския народ

против Червената войска на Сатаната,

а този поучава хората да се извърнат заднишком към Русия със свалени гащи.
Срамота! Дори да си елементарен човек е срамотия да подкрепяш идеята на Путин, който, както споделих, е главното острие на Злото, какво остава – да си папа и да го подкрепяш.
И пет пари не костват манипулативните опити на Ватикана за изопачаване. Всички знаят, че смисълът на израза „ да развееш бялото знаме “ е един – да се предадеш. Това е като сигнала SOS, няма по какъв начин да го объркаш. Само казано от устата на папата излиза, че било друго - метод да поискаш договаряния. Не знам, май хората от църковния агитационен отдел считат, че корабът на моя разум не плува, а потъва, та си разрешават да ми приказват чак толкоз огромни нелепости, с цел да замажат гафа на началника си.
Но по този начин е то, един път като си бил левичар, а и като си приел името на светец повече вманиачен, в сравнение с свят, очевидно вечно изпадаш в лапите на Злото, без значение каква църковна или световна позиция заемаш.
Лошото е, че същата наклонност е налична освен в света на политиката и религията, а и в света на изкуството. Конкретно - имам поради „ кино лентата “ „ Опенхаймер “, спечелил цели 7 статуетки „ Оскар “.
Факт е, че от дълго време съм спрял да схващам „ Оскар “-ите, а и „ Нобеловата премия “, като мерило за качество в изкуството. Причината е елементарна – тези награди, най-малко през последните 30-ина години, към този момент нямат нищо общо с киното или литературата, а единствено с политиката. С политическата обстановка и политическата целенасоченост. С така наречената „ политическа уместност “ – по едно и също време цензура и автоцензура, която към този момент владее всичко.
Но да се върнем на „ Опенхаймер “. Трудно ми е да нарека това нещо „ филм “, тъй като то не е нищо повече от презрян опит за разработване и необятно лансиране на левичарски афиш, чието наличие се свежда до следния девиз: „ Гадните антикомунисти, които държат властта в Съединени американски щати, потискат положителните американски комунисти и нарушават правата им да станат съветски потребни идиоти, като предадат на Сталин технологията за атомната бомба “. Разбирай – в този момент и на Путин да предадат каквото могат, нищо, че съгласно някои Путин не е болшевик. Да, той и Тръмп сякаш не е болшевик, само че наподобява подготвен да съобщи на Путин цяла Европа. В добавка към цяла Америка.
В така наречения „ филм “, великият физик Опенхаймер участва единствено номинално, като сянка на самия себе си. Авторите просто употребяват името му, с цел да разпрострат пред публиката упоменатият червен афиш. Лентата е с искания за биографична, само че от нея никой фен не научава нещо за действителния воин, за същинската му човешка същина, за концепциите и работата му, за достиженията и страданията му.

Авторите даже не си вършат труд да прикрият задачата си. Те прескачат от кадър на кадър, натрупат ги един върху различен в не изключително добър ред и темп, оптимално удължат лентата, с цел да създадат колкото може повече политически внушения. Нищо друго не ги интересува - създаване на безапелационен кино облик, развиване на трогателен кино роман, второстепенни герои на място, дълбочина на общия фон…..нищо. Така е даже на най-първичното равнище – гледни точки, грим, декори, осветяване. Всичко е плоско, еднопланово, предвидимо, а разговорът е като съчинение на колежанка, преди малко запалена по марксизма.
Май създателите се виждат като революционери в киното, считат професионалните правила и изразни средства за буржоазни предубеждения, по тази причина не ги употребяват. И не им пука освен, че изкривяват истината, а и че го вършат напълно неспособно. Голям

пердах заслужават тези видове, не 7 „ Оскара “

Още по-голям пердах обаче заслужава журито, задето изкривява визиите на необятната аудитория за истина и кино, като обилно раздава влиятелни награди на един от най-некадърните филми, правени в миналото. Това също е част от хибридната офанзива на силите на Злото против силите на Доброто. Или най-малко на Нормалността.
Да, жители, не е отговорен оня, който прави неспособно изкуство – отговорен е оня, който му се радва и го стартира като нещо значимо, в случай че не и велико.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР