Плакатите подчертават необходимостта въоръжените сили на републиката да станат по-мощниСеверна

...
Плакатите подчертават необходимостта въоръжените сили на републиката да станат по-мощниСеверна
Коментари Харесай

Ядрени ракети са изобразени на нови плакати на Северна Корея

Плакатите акцентират нуждата въоръжените сили на републиката да станат " по-мощни "

Северна Корея популяризира нови пропагандни плакати, изобразяващи балистичните ракети на страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, базирайки се на държавни медии. Северът прави тази крачка за първи път от години, откакто предходната седмица включи нуклеарната политика в законодателството си.

Два плаката с изобразени ракети са част от поредност, която има за цел да насърчи севернокорейците да извършват задачите на президента Ким Чен-ун, които той разказа в политическа тирада предходната седмица, заяви държавната осведомителна организация КЦТА.

Северна Корея вкара в нов закон правото да употребява превантивни нуклеарни удари за защита. Ким сподели по този мотив, че нуклеарният статут на Севера " е необратим “ и че не разрешава договарянията за денуклеаризация.

Плакатите акцентират нуждата въоръжените сили на републиката да станат " по-мощни ", като главен приоритет е " построяването на потенциал за национална защита ", добави КЦТА. За първи път от към пет години насам в новите плакати се включват изображения на нуклеарни оръжия, съгласно уеб страницата " Северна Корея Нюз ".

През 2018 година Севера отстрани доста антиамерикански и военни плакати, до момента в който Ким участваше в срещи на върха с тогавашният президент на САЩДоналд Тръмп и други международни водачи.

Тъй като дипломацията беше в застой през 2019 година, исторически антиамерикански тематики се върнаха в публичните прояви. Снимките, оповестени от КЦТА, демонстрират, че плакатите не загатват Съединени американски щати, само че демонстрират редица от най-новите ракети на Северна Корея, в това число междуконтиненталните балистични ракети " Хвасон-15 " и " Хвасон-17 ".

Плакатите включват лозунги, призоваващи националната отбрана да бъде главен народен приоритет.

Тази година Северна Корея извърши първите си проби на междуконтинентални балистични ракети от 2017 година насам. Чуждестранни наблюдаващи споделят, че те най-вероятно се приготвят за нуклеарен опит.

Други плакати включват изображения от редица стопански браншове, в това число горското стопанство, риболова, строителството и потребителските артикули.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР