Плажовете са място за безкрайни забавления, релакс и презареждане. Покрай

...
Плажовете са място за безкрайни забавления, релакс и презареждане. Покрай
Коментари Харесай

10 ужасни плажа от целия свят

Плажовете са място за безкрайни занимания, релакс и презареждане. Покрай морето можем да забележим толкоз разнообразни неща, които вършат хората, с цел да се забавляват. Плажовете са и главното място за релакс, когато бюджетът не разрешава по-дълги и екзотични пътувания.

Има, обаче, няколко плажа, които са искрено рискови за живота, написа pochivka.blitz.bg. Много хора обичат да карат сърф и да почиват около брега. Всички те би трябвало деликатно да прегледат идващия лист преди да възнамеряват идващото си пътешестване.

Тези 10 плажа са едни от най-ужасните и рисковите, на които можете да попаднете и които могат да ви нанесат контузия за цялостен живот.

10. Копакабана, Бразилия



Прочутият плаж в Рио де Жанейро е един от най-красивите, само че и най-опасните в целия свят. Там няма офанзиви от акули, медузи или други животни. Теченията са много по-приятни, съпоставени с други плажове. Но... заплахата идва от страшната престъпност, която се вихри на плажа и продължава да нараства. Заради това плажът влиза в листата с най-опасните по света. Всичко, оставено без контрол на плажа, изчезва за секунди, а от време на време крадците дърпат полезностите напряко от ръцете на чужденците.

9. Гансбааи, Южна Африка



Гансбааи е дом на голям брой свирепи бели акули. С това той е един от най-известните плажове в света. Прочут е с гмуркането в клетка за наблюдаване на бели акули. Карането на сърф там е единствено за неразумно смелите, отново поради страховитите морски животни. Клетките са до момента в който по-безопасни. Ако инцидентно решите да влезете във водата без клетка, възможностите да се върнете цели на брега са близки до нула.

8. Остров Фрейзър, Австралия



Остров Фрейзър е един от най-красивите на света. Въпреки това е неразрешен за посещаване на туристи. Причината – смъртоносни набези от медузи и акули. Атмосферата на брега е като в парадайса, само че влизането във водата просто не си коства риска. А на плажа има огромна заплаха да бъдете ухапани от смъртоносните паяци, които населяват острова. Освен рисковите с животни, плажът е прочут и със мощните си подводни течения. И за похлупак, като нищо можете да срещнете крокодили и кучета динго.

7. Плаж Ню Симрна, Съединени американски щати



Плаж Ню Симрна се намира във Флорида и му се носи международна популярност поради естествената хубост. Той, обаче, е доста рисков поради нападенията от акули, които се усилват с всеки минал ден. Плаж Ню Симрна е разгласен за „ международна столица на нападенията на акули “ в книгата на върховете „ Гинес “. Само през 2007 година са станали 240 набези, довели до 112 смъртни случая. Сърфирането там е мощно непрепоръчително.

6. Плая Зиполите, Мексико



Плая Зиполите се намира на югоизточното крайбрежие на мексиканския щат Оаксака и се смята за един от най-смъртоносните и рискови плажове в света. Наричат плажа „ плажа на гибелта “, трансформирал се в знак на заплахите за човешкия живот. Това не е обвързвано с набези на животни, а със смъртоносните подводни течения. Те могат да убият всеки професинален плувец за секунди. Плая Зиполите притегля доста туристи макар страшната си популярност.

5. Плаж Чоупати, Индия



Плаж Чоупати, намиращ се в Мумбай, се е трансформирал в бунище от 2011 година насам. Плажът е толкоз нечист, че влизането във водата може да да аргументи рискови и смъртоносни заболявания. Счита се за най-замърсения плаж, откогато всичкият отпадък, създаван от град Мумбай, най-после се озовава там. До 2011 година качеството на водата на Чоупати било доста по-добро. През 2011 към 60 000 тона въглища са изхвърлени покрай плажа, което довело до неотложно замърсяване на морската вода. Плажът, който бил място за отдих и пикници, се напълнил с отпадъци и воня.

4. Атол Бикини, Маршалови острови



Атолът Бикини е ситуиран в Северния Тих океан. Тази зона е била употребена от Съединени американски щати за експериментиране на нуклеарни оръжия, което довело да ужасяващи последствия за околната среда. От 1946 година насам там са взривени 20-25 атомни бомби. Последиците от радиацията наложили евакуирането на жителите на острова. Въпреки че регионът към този момент е разгласен за безвреден от държавното управление, вероятността от облъчване с нездравословна радиация е голяма.

3. Килауеа, Съединени американски щати



Килауеа е един от осемте Хавайски острова, който се намира на североизток от Кауай. Обикновено се смята, че заплахата на плажа идва от морските жители, само че по подигравка на ориста казусът с Килауеа не е подобен. Това е един от най-красивите плажове на земята, само че е рисков поради горещата лава, която извира от близката планина и се излива в океана. Пясъкът на Килауеа наподобява черен, което не нищо друго с изключение на вулканична лава и пепел, на които ще се нараните грубо, в случай че стъпите от горната страна им. Вулканът, ситуиран тъкмо до плажа, изригва от 1993 година насам. Освен това има и доста случаи на нахлуване на акули.

2. Червеният триъгълник, Съединени американски щати



Червеният триъгълник, както подсказва името, е очертание, наподобяващо триъгълник, по крайбрежието на Северна Калифорния. Там е домът на 11% от огромните бели акули, които са направили рискови набези против хора. Плажът постоянно е препълнен с хора и мнозина обичат да карат сърф, само че това е мощно непрепоръчително. Въпреки че популацията от бели акули таме забележителна, те рядко се виждат от плажа.

1. Северната територия и Куинсланд, Австралия



Северната територия и Куинсланд се счита за мястото с най-опасните плажове в света. Плажът, който се намира в южната част на остров Тиви, горещо не се предлага за пътувания и фамилни ваканции. Плуването е неразрешено поради набези на акули, отровни медузи и змии. Най-голям брой жертви са взели медузите, макар че някои хора ги смятат за доста красиви. Регистрирани са 70 смъртни случая вследствие на срещи с отровни медузи. Ужилванията са толкоз жестоки, че някои от пострадалите получавали сърдечен припадък още преди да стигнат назад до брега.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР