Плажовете по морето ще останат без спасители за евтиното море

...
Плажовете по морето ще останат без спасители за евтиното море
Коментари Харесай

Внимание! Евтиното море крие огромна опасност за туристите

Плажовете по морето ще останат без спасители за евтиното море през септември, написа " Телеграф ". Хотелите към този момент понижиха цените и огромна част от българите ще се възползват от това, само че тъкмо тогава би трябвало да внимават много повече на пясъка, защото морските гардове остават по вишките, само че в понижен състав. През целия септември ще има и медицински екип. До края на туристическия сезон поетапно на линията ще бъдат закривани постове. От петък броят на спасителите е сведен, защото са намалели плажуващите. До 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както до в този момент 18.

От 15 септември на южния плаж ще останат 3 избавителни поста с по 2-ма спасители. Без смяна остава работното им време - от 8ч до 18ч. " Въпросът е плажуващите да съблюдават разпоредбите за сигурност, които са посочени на осведомителните табели и флаговата сигнализация ", съобщи шефът на южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов.

До 30 септември ще бъдат непокътнати наблюдателните вишки и плаващите обозначителни знаци. Същото ще бъде ситуацията и по варненските плажове. В морската столица обаче, в случай че времето е хубаво и на плажа към момента има доста туристи, концесионерите са подготвени да обезпечат спасители и през октомври.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР