Пийте много вода!Сигурно и преди сте го чували? В който

...
Пийте много вода!Сигурно и преди сте го чували? В който
Коментари Харесай

Водата и стройната фигура вървят ръка за ръка

Пийте доста вода!

Сигурно и преди сте го чували? В който и уебсайт за намаляване да четете, всички споделят „ пийте вода ” . Ами няма какво да се лъжем – водата е жизненоважна, с цел да оправим тежестта си.

Човек може да смъква по към 5 кг на година, без даже да трансформира метода на хранене или спорт, стига да пие всеки ден задоволително вода. Но е доста значимо по какъв начин да пием водата си и в какво количество.

Много постоянно четем: „ Пийте по 2 л вода дневно ” . На друго място: „ Два литра дневно са прекалено много ” . Трети ни поучават да пием повече от 3 литра и така нататък Колкото уеб сайтове – толкоз и отзиви. Всичко това провокира огромно комплициране в нас и най-после си караме по остарелия метод, и пием вода едвам когато ожаднеем.

Което в действителност е огромна неточност, тъй като жаждата е първият знак за дехидратация, т.е. когато сме жадни, ние към този момент сме лишили тялото си от нужното му количество вода и посредством жаждата то притегля вниманието ни към този проблем.

Та по този начин, на въпроса – какъв брой вода да пием?

 Водата и стройната фигура вървят ръка за ръка Има една доста елементарна формула от древността, а точно: (тегло/10)-2 . Да речем, че аз съм 50 кг. Деля на 10 – получавам 5. Изваждам 2, и по този начин получавам, че би трябвало да пия по 3 литра вода дневно.

Аз персонално си го сложих за цел преди няколко месеца и към момента не преставам да пия по 2,5 – 3 литра всеки ден. Резултатите са удивителни! Изчезна умората, която от време на време изпитвах даже когато се събудя, изцяло забравих какво е Постановление на Министерски съвет, оказа помощ ми да се оправя с акнето и какво ли още не.

Според някои източни обичаи за лекуване вярното количество вода може да излекува всяка болест в тялото. Но за какво, ще си кажете, е толкоз потребна, та в нея няма нищо. Само по този начин си мислите. Водата е електролит, който основава удобната за развиването и вярното действие на клетките среда.

Как това ни оказва помощ да отслабнем?

Виждате ли, когато са без вода мастните кафези  много по-трудно разграждат мазнините. В наличието на вода това е десетки пъти по-лесно. Освен това, водата измива от организма насъбраните отрови.

Хубаво е всеки ден, незабавно след ставането да изпиваме към литър вода (ако към момента не сте привикнали, може изначало да е по-малко). След това изчакайте със закуската най-малко 30 минути. Когато извършите това, тялото стартира да се почиства от остатъчните субстанции от предходния ден. Така то добива мощ, може бързо да разгражда храната, без да се тормози.

Представете си тялото като една тенджера (не се смейте) и помислете какво ще се случи, в случай че всякога готвим в нея без преди този момент тя да бъде измита. Ами, неприятна панорама! Е, същото е и с тялото ни.

За да желаеме то да ни дава най-хубавото от себе си, би трябвало ние да се постараем да го почистим и да му осигурим задоволително вода, в която клетките да действат.

 Водата и стройната фигура вървят ръка за ръка Без вода в организма, кръвта се сгъстява, сърцето я изтласква по-трудно и това ни прави мудни, бавни, без предпочитание за придвижване. Водата разрежда кръвта ни, прави придвижването й по-бързо и елементарно. А това значи, че кръвообращението ни се усъвършенства и ставаме по-енергични. А колкото повече сила имаме, толкоз повече отслабваме, тъй като се движим повече.

И въпреки всичко не прекалявайте с приема на вода, тъй като в противоположния случай тя може да измие потребни минерали от тялото ви. Е, не се тормозете, няма да умрете от това. Важно е да знаете, че не би трябвало да пиете вода незабавно след хранене, тъй като това пречи на храната да се разгради.

Дори да умирате от жадност – изчакайте. В противоположен случай храната ще премине надолу по храносмилателната система неразградена и ще стартират гнилостни процеси, които единствено ще замърсят организма ви. Изчаквайте най-малко час и половина – два след хранене. След плодове и зеленчуци може да чакате и по-малко, да речем половин час.

Най-добре пийте водата си преди хранене. Ако не ви е проблем, може да почакате малко преди да се храните. Според проучвания метаболизмът на човек е най-хубав към 40 минути. след приемане на вода. Но в случай че не ви се чака толкоз, какво пък, хапнете си обяда. Все отново това е хранене, не математика.

Разбирате ли, няма потребност да се стараете да изпълнявате всичко в хранителния си режим прецизно. В противоположен случай ще се побъркате. Дори един ден да пропуснете пиенето на водата или да хапнете пържени картофи, нищо няма да ви стане. Все отново сме хора, не роботи!: )

Автор: Теди Георгиева

Инфо: http://www.zdravei.org

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР