Пияният шофьор, се разминал само с глоба през 2005г., когато

...
Пияният шофьор, се разминал само с глоба през 2005г., когато
Коментари Харесай

Шофьорът, който блъсна и уби 15-годишно дете на пешеходна пътека е глобен с 500 лв., защото карал пил и през 2005г.

Пияният водач, се разминал единствено с санкция през 2005г., когато също е заловен да ръководи колата си в нетрезво положение.

От публично известие на Софийската районна прокуратура излиза наяве, че през 2005 година той е бил на 19 години и е управлявал автомобила си под въздействието на алкохол. Установена е централизация от 1,4 промила.

„ Към оня миг ръководството на МПС след приложимост на алкохол с над 1,2 промила е закононарушение по член 343Б, алинея 1 от Наказателен кодекс,за което се е предвиждало наказване в размер до 1 година отнемане от независимост, " прецизират от държавното обвиняване.

След края на следствието обвиненият е предаден на съд от Софийската районна прокуратура.

„ Тъй като за лидера на МПС това е било първо нарушаване, състав на Софийски областен съд му постанова административно наказване „ санкция “ в размер на 500 лв. на съображение Наказателен кодекс, търдят още от прокуратурата. Решението на съда е влезнало в действие на 18.04.2006 година

По-рано по Нова тв, някогашният шеф на столичния КАТ-Тенчо Тенчев разгласи, че лидерът е санкциониран с 10 лева през 2005 година след дело за шофиране в нетрезво положение. Според Тенев, делото по-късно било прекъснато, а водачът бил санкциониран с 10 лева, тъй като не си е носил книжката.

Шофьорът е санкциониран със 100 лева и поради каране с превишена скорост през 2020 година

Поредното му нарушаване на пътя докара до гибелта на 15-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на София. Изследванията са открили 2 промила алкохол в кръвта на 37-годишния водач, като се допуска, че той е седнал зад кормилото малко откакто е използвал алкохол.

По първични данни на проверяващите автомобилът се е движил с превишена скорост към 70 км/ч. Обвиненият е видян да се качва в транспортното средство от " Славянска сказка ", а злополуката се случва на към 400-500 м от там на оживено кръстовище.

В неделя на протестно бдение на мястото на случая се събраха родители на деца, починали в произшествия.

В понеделник жители провеждат митинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи с редица претенции в битката с закононарушенията на пътя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР