Пияни пътници вадят ножове, налитат на бой, режат седалки и

...
Пияни пътници вадят ножове, налитат на бой, режат седалки и
Коментари Харесай

Докога влаковете у нас ще приличат повече на кочина, отколкото на обществен транспорт?!

Пияни пасажери вадят ножове, налитат на пердах, режат седалки и задяват кондукторките, които в 90% от случаите са в предпенсионна  възраст. Агресията от дълго време не прави впечатление на никого. У нас продължава да се счита за обикновено хората да мъкнат туби с вино, шишета с ракия, бохчи с баници, кокошки в клетка, кучета и котки с държавния превоз, тъй като по този начин на хората им излиза на ниска цена напредването от точка А до точка Б.

 

Да се качват почерпени още от перона – също не е проблем, тъй като всяка уважаваща себе си жп гара предлага обилие от алкохолни питиета, въпреки че не на всички места има заведения за хранене. Намират се в магазинчета, в които се продава всичко – от пяна за бръснене до патрончета с огнена течност и вафли.

 

Само преди дни 25-гжодишно момче пострада, откакто е било удряно от различен пътуващ в пътнически трен на перона на гара Томпсън. Инцидентът станал измежду бял ден. Жертвата била „ помолена “ да слезе на перона, с цел да си обясни нещата с насилника. Битият по този начин и не схванал за какво е обичай. А побойникът не запомнил какво тъкмо отключило юмручната му фабрика, само че решил, че има право да раздава правораздаване – нищо, че го гледат непознати хора “. На място дошъл патрул на полицията, който установил багра и провел медицински екип, с цел да прегледат пострадалия. С това казусът завършил.

 

Подобни произшествия всекидневно стават в мотрисите на БДЖ. Статистиката демонстрира, че в пътническите влакове побоищата са по-чести, в сравнение с в бързите и експресните. Причината е, че сред селата и паланките хората влачели друга стока – от животни до метли.

 

„ Има влакови композиции, които от дълго време са замязяли на кочина. Най-уязвимото място си остават тоалетните. Често с изпочупени чинии, без течаща вода, без хартия. Не е нужно да питаш някого къде е WC-то, тъй като миризмата се носи из коридора. По неприятните аромати се ориентираш накъде да тръгнеш, когато ти се постанова. Често вратите на „ двете нули ” са затворени, тъй като вътре в тях някой пуши, или го е подгонил нагонът и е решил да задоволи пристрастеностите си. Пътниците са принудени да чакат с минути, докато  заветната врата се отвори, или да търсят тоалетна в прилежащи купета.

Други висят в тоалетната, до момента в който мине инспекцията на билетите. Обикновено това са авантаджии, които постоянно пътуват по избрана линия. Те знаят със секунди кога като час минава инспекцията и бързат да се шмугнат в тоалетната. Номерцата им са плоски, само че постоянни.

 

 

В пътническите влакове има жители, които придвижват всевъзможни вехтории от селата към по-големите градове като Велинград, Пловдив, София, където продават остарели печки, ненужни домашен уреди, касетофони, чаши, ножове, вилици, сервизи. Вехтата стока се натоварва на бебешка количка. Отгоре се мята одеяло или остарели парцали. Никой не ревизира какво тъкмо придвижват хората, тъй като жепейците нямаме такова право. В нашите отговорности влиза да осведомяваме полицията, в случай че видим нещо неправилно или пасажер с ненормално държание.

Но търговците на вехтории са кротки. Невинаги купуват билети за себе си. Разчитат проверяващите да бъдат милостиви към тях и да ги пуснат облага, тъй като децата са гладни и жадни. Те не са от налитащите на пердах. Агресивни са най-вече почерпените, които споделят, че с връщат я от заравяне, я от женитба и по тази причина са превъзбудени “, споделя Стамат Ангелов, който в продължение на дълги години е кръстосвал България на простор и длъж, с помощта на комфортните машини. През това време се е нагледал на какви ли не хора по влаковете.

 

В днешно време нервите освен на младите българи, само че и на старите били опънати до краен лимит. Всеки „ палел ” от половин дума. Един се сърдел, че различен стои в коридора и гледа пейзажа през отворения прозорец. Друг – че някой ядял сандвич в купето, без да се преценява, че вътре има дете, на което също може да му се дояде. Такива „ дребни камъчета ” постоянно обръщали каруцата и абсурдът бил в забрадка вързан.

Инфо: Уикенд

Тагове: бдж железопътен транспорт пътници кочина кондуктори пияни агресия
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР