Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете. Шофьорът е

...
Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете. Шофьорът е
Коментари Харесай

Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете в белослатинското село Търнак

Пиян водач блъсна и рани тежко 11-годишно дете. Шофьорът е освободен от ареста, откакто от прокуратурата не са поискали удължение на задържането. Инцидентът е станал нощес в белослатинското село Търнак. Момиченцето е настанено в Плевенската болница с заплаха за живота. Близките на детето упорстват за обективен развой.

Търнак, Бяла Слатина

Инцидентът станал през вчерашния ден към 19:30 часа на входа на село Търнак.
Параскева Нечева, съседка: Ами ние чухме писъка на колата за спешна помощ, излезнахме и те товареха детето, и ние викаме кво стана, некой сподели ударихме дете и това беше, застанахме тука, надойдоха хората, полиция.
Според околните петокласничката Сара се прибирала от родственици към у дома. Движела се край шосето, когато иззад завой на входа на селото връхлетял мрачен джип и навлязъл в насрещното.

Борис Пешев, татко на детето: Няма никакъв спирачен път, разберете го, той е свиреп пребил детето ми, свиреп, нямам сили да вдишвам, той е свиреп пребил щерка ми.Анелия Пешева, вуйна на детето: Момичето си ходеше ето тука, а той би трябвало да е в дясното платно, изпуснал кормилото може би, завоя, и напряко влезнал против момичето.
Според очевидците водачът бил очевидно пийнал и несъответстващ.
Слави Пешев, чичо на детето: След което ни споделиха служителите на реда, че всичко ще бъде под надзор, ще му вземат проба за алкохол, ще бъде тестван, единствено да няма разпра, от наша страна нямаше никаква разпра.
Установено е, че 59-годишният мъж е карал с 1.48 промила. Задържан е, само че в ранния следобяд през днешния ден бе освободен, като прокуратурата не е удължила мярката му.

- Никаква информация нямаме кое е лицето, това куче ли е пребил тоя злощастник, питаме служителите на реда по какъв начин се споделя причинителят, не му знаем имената.- Ако е бил некой ром, на момента да са го затворили, това няма по какъв начин да стане, разбирате ли го това, на момента ще го вкарат в пандиза, на момента ще го съдят.
С тежки вътрешни пострадвания и в безсъзнание детето е настанено в Плевенската университетска болница. Лекарите се борят за живота му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР