Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината.

...
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината.
Коментари Харесай

Пица с тиквички и сирена

Пица вкъщи се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм задоволително сериозна с цел да открия невероятните съставки за тесто, което да подготвям сама. Та удовлетворявам се с готово тесто, което се продава в по-големите супермаркети. Тържествено давам обещание, че ще науча най-хубавата рецепта и когато я опитам, ще я споделя. Дотогава ви предлагам да опитате тази зеленчукова пица. Дори обичания, обожател на месни разновидности сподели, че е чудесна.

250 гр тесто
100 гр кашкавал
150 гр тиквички
50 мл пасирани домати
50 гр сини сирена
риган, черен пипер
зехтин, сол


За тези артикули тавичката ми е с размер 16/26 см.
Върху набрашнена повърхнина разточваме добре тестото с размер на тавичката, като оставяме и малко спомагателна ширина, за бордчета.
Тавичката намазняваме и в нея слагаме тестото да втаса за 30 минути. През това време нарязваме тиквичката на доста фино (2-3мм). Пасираните домати смесваме с щипка риган, сол и черен пипер на усет. Кашкавалът нарязваме на дълги пръчици, слагаме го в края на тестото и завиваме бордчета към него, по този начин след това крайчето е доста вкусно.

Намазваме тестото със зехтин, в това число кашкавалените бордчета и разпределяме доматеното пюре. Печем 10 минути в авансово загрята фурна (190 градуса).

След това нареждаме тиквичките като ветрилце, капваме няколко капки зехтин и печен още 20 минути.
Настъргаме останалия кашкавал, синьото сирене, пушено сирене (имах и такова) или други по желание. По предпочитание можем да прибавим резенчета зелен пипер. Печем до зачервяване.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР