Питчерът на Бостън Ред Сокс Стивън Райт беше наказан за

...
Питчерът на Бостън Ред Сокс Стивън Райт беше наказан за
Коментари Харесай

Питчер на шампионите изгоря за 80 мача заради допинг

Питчерът на Бостън Ред Сокс Стивън Райт беше осъден за 80 мача в МЛБ, откакто е дал позитивна проба за допинг. В теста на 34-годишния риливър на първенците са открити следи от синтетичен пептид, подтикващ отделянето на хормон на растежа (GHRP-2).

Бейзболистът е обжалвал с мотив, че неразрешеното вещество е попаднало инцидентно в организма му, само че лигата е отхвърлила тази възможност и глобата му стартира да тече от началото на сезон 2019. Освен това играчът няма право да взе участие в плейофите тази година, в случай че тимът му се класира за тях.

MLB serves Steven Wright an 80-game suspension for PED usage, per @jonmorosi pic.twitter.com/w1PkbUIg3c
— Bleacher Report MLB (@BR_MLB) 6 март 2019 година
" Не можахме да установим по какъв начин тази субстанция е попаднала в тялото ми. Но в края на краищата отговорността е моя и аз ще си понеса следствията. Това е ситуацията и ще би трябвало да продължа отсам. Яд ме е, тъй като си скъсах задника от работа, с цел да се възстановя след интервенцията ", показа Райт, който през предходната година претърпя две хирургични интервенции в лявото коляно, в това число артроскопия през ноември.

Стивън Райт е участник в Мача на звездите през 2016 година и има баланс 24-15 с 3,78 ERA и 261 страйкаута в общо 6 сезона с " алените чорапи " (2013-2018). Той е част от последните два шампионски състава на Бостън, въпреки че не игра нито в Световните серии '13, нито в Световните серии '18.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР