Питър Морган, номинираният за Оскар сценарист и създател на Короната

...
Питър Морган, номинираният за Оскар сценарист и създател на Короната
Коментари Харесай

Британски актьор влиза в ролята на Путин: Поставят пиеса за руските олигарси и президента

Питър Морган, номинираният за " Оскар " сценарист и основател на " Короната " на Netflix, има намерение да изследва света на съветските олигарси в нова пиеса в спектакъл " Алмейда " в Лондон.

Актьорът Том Холандър ще се превъплъти в предприемача Борис Березовски, който беше открит мъртъв, обесен, в дома си в Бъркшир през 2013 година Пиесата, която се развива в Русия и Обединеното кралство, включва Владимир Путин, на който „ основателят на царя “ Березовски оказва помощ да влезе в Кремъл преди двамата да станат врагове. Березовски, който в миналото притежаваше най-мощната съветска телевизионна станция, избяга във Англия, където остана изтъкнат критик на Путин.

Историята на пиесата включва и Марина Литвиненко, вдовица на приятеля на Березовски Александър Литвиненко, някогашен разузнавач, който беше погубен от радиационно отравяне в Лондон през 2006 година Има роля и за Роман Абрамович, притежател на ФК Челси, който е измежду олигарсите със замразени активи вследствие на съветската инвазия в Украйна.

Абрамович и Березовски бяха другари, които се озоваха във Върховния съд на Лондон през 2012 година за една от най-големите борби за частни дела; Березовски твърди, че някогашният му сътрудник от петролната компания го е измамил с 5 милиарда $, само че е изгубил делото и е наименуван обезсърчителен очевидец.

Patriots е първата пиеса на Морган след The ​​Audience (2013), в която взе участие Хелън Мирън като кралицата и въодушеви блокбъстъра на писателя Netflix сериала The Crown, чийто нов сериал ще излезе по-късно тази година. Рупърт Гулд, артистичният шеф на Алмейда, ще режисира Патриотите, който започва през юли и е разгласен за „ непоколебима история за упоритостта и заплахите от преданост и обич “ в зората на нова Русия, където „ днешният родолюбец може бързо да стане изменник на утрешния ден “. Уил Кийн е определен за Путин, Йоланда Кетъл ще играе Марина Литвиненко, а Люк Талън играе Абрамович. Предстои да бъдат оповестени спомагателни кастинги.

В изявление за Deadline Гулд сподели, че пиесата ще изследва „ съучастието и слепотата на Запада “. Продукцията е била планувана преди нашествието в Украйна през февруари, само че по-късно „ поема напълно друг филтър “, добави Гулд.

Патриотите бяха оповестени в петък дружно с друга международна премиера в Алмейда, Клиниката от Дипо Барува-Ети, който Гулд назова „ един от най-вълнуващите нововъзникващи гении в страната “. Режисиран от Моник Туко, той е разказан като политически портрет на жена, „ с апетит за смяна “ и изследва „ по какъв начин да се издигне от пепелта на разрушения свят “. Клиниката ще отвори порти през септември.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР