Питали ли сте се някога защо малките патета плуват в

...
Питали ли сте се някога защо малките патета плуват в
Коментари Харесай

Защо патетата плуват в редица след майка си? Причината ще ви шокира

Питали ли сте се в миналото за какво дребните патета плуват в една редица зад опашката на майка си? Учени дават отговор на този чудноват въпрос в особено проучване.

То сочи, че като плуват в редица зад майката, бебетата в действителност се носят върху вълната, основана от майката. Това " возене " върху водата икономисва доста сила на патетата, оповестява екипа от учени в публикация, оповестена в Journal of Fluid Mechanics.
 Няма да повярвате, само че хората преди 2700 години са яли тези неща Няма да повярвате, само че хората преди 2700 години са яли тези неща
Любовта на хората към сиренето и бирата датира от доста от дълго време. Но съгласно научно проучване, оповестено през днешния ден, служащи в солна мина...

По -ранните проучвания на метаболизма на патетата демонстрира, че бебетата пестят сила като плуват зад майката. Използвайки компютърни симулации на талази от придвижването на птици, морският проектант Джиминг Юан от университета в Стратклайд в Глазгоу, Шотландия, и негови сътрудници, пресмятат, че пате, което плува тъкмо зад майка си, не се изморява. Бебетата, които единствено се носят по водата, икономисва 158 % по-малко противодействие от водата по отношение на когато плува самичко. И тъй като братчетата и сестричетата плуват едно зад друго, с опашките допират водата, а това дава опция на патето откъм гърба да продължи да се носи по водата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР