Писмото от Жозеп Борел е бланкетно, не е персонално и

...
Писмото от Жозеп Борел е бланкетно, не е персонално и
Коментари Харесай

Военният министър: Борел иска муниции за Украйна, каквито България няма

Писмото от Жозеп Борел е бланкетно, не е персонално и в него се споделя който каквато опция да даде съответните боеприпаси на Украйна. В него имало и искане за покупка на 155 милиметрови боеприпаси, които България няма. Това сподели военният министър Димитър Стоянов.

Той уточни, че е извършил решението на Народното събрание за изпращане на оръжие и счита процеса за завършен.

" Имаме нормативни документи, които споделят какви ресурси би трябвало да имаме. Ние ги съблюдаваме ", изясни още той.

Искали и ракетно-зенитни комплекси. Нямало по какъв начин да дадем, в случай че няма подмяна.

Вероятността за триъгълни покупко-продажби е доста дребна, уточни Стоянов. И изясни, че от МО отправяли запитвания към няколко страни, само че съдружниците ни от НАТО не се отзовали.

Войната навлиза в развой на безсилие, сподели още Стоянов.

Писмо до българския министър на защитата Димитър Стоянов страната ни да обезпечи муниции за Украйна е изпратил висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, стана ясно във вторник. Такива писма да се обезпечат наличните в складовете на страните от Европейски Съюз муниции са пратени до всички министри на защитата на 27-те страни в съюза. Новината бе оповестена от Борел на взаимен брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. То бе направено малко, откакто в словото си съветския президент Владимир Путин разгласи, че Русия замразява присъединяване си в контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР