Писмото на депутата от ГЕРБ и шеф на Комисията по

...
Писмото на депутата от ГЕРБ и шеф на Комисията по
Коментари Харесай

Игра на думи: Има ли скрит подтекст в писмото на Делян Добрев до Асен Василев?

Писмото на депутата от ГЕРБ и началник на Комисията по енергетика Делян Добрев към финансовия министър Асен Василев разбуни духовете в обществените мрежи и даже притегли вниманието на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, който също се включи в връзката.

Като обърнем внимание на детайлите обаче " войната " не е единствено на равнище Добрев - Василев, а сякаш стартират да се прокрадват и други герои в " приказката ". Качваме част от писмото до финансовия министър без редакторска интервенция и обръщаме внимание на 2 основни момента:

" Здравей Асене,

Познаваме се от повече от 30 години. Приятели бяхме, в последните години не сме - ти знаеш за какво.

Принуден съм да ти пиша, тъй като не виждам различен потребен ход. В последните три години няма кой да ти се опре . Първо заплени гласоподавателя, а в следствие съумя някак да убедиш и партийните водачи да следват твоите стремежи . Не това е значимото - намерил си метод, направил си го.

Важното е да се опомниш, преди да е станало късно за нашата клета страна ", написа Добрев.

Точно на тези моменти, на които ви обръщаме внимание, се концентрира и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов в писмото си до Делян Добрев. 

" Вашата партия ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи продължава да поддържа този човек. Вашият водач, Бойко Борисов, дружно с Делян Пеевски са стабилната опора, с помощта на която Асен Василев може да си разиграва коня.

Така че, господин Добрев, Вашето намерено писмо би трябвало да е до Бойко Борисов, в действителност дори две писма - едно до Бойко, и едно до Вашия съименник Делян. И в случай че в тези писма сте доста безапелационен, водачите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи незабавно ще смъкват Асен Василев от власт и той няма да може да тегли задължения и да задлъжняват българските деца ", написа от своя страна Слави Трифонов.

От тук можем да си зададем няколко въпроса:

1) Каква е задачата с тази гласност и замяна на писма?

2) Защо Добрев намесва, въпреки и напълно елегантно, другите партийни водачи без даже да загатва имена, само че ясно да си проличава за кого тъкмо приказва - Бойко Борисов и Делян Пеевски - в словоизлеянията си за Асен Василев? 

3) Дали тъкмо Слави Трифонов единствен разбра скрития подтекст в писмото на депутата от ГЕРБ?

От написаното можем да сме сигурни, че война сред Добрев и Василев има и скоро няма да спре, само че сигурно този път нападките не са ориентирани единствено към финансовия министър. Ами в случай че ръководителят на Комисията по енергетика не се пробва да каже по заобиколен метод, че Бойко Борисов и Делян Пеевски най-сетне са клекнали на Василев и са го оставили да прави каквото си изиска?

Какъв ще е отзвукът от страна на водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи - това следва да разберем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР