Писмо с настояване за ново общо събрание на Асоциацията по

...
Писмо с настояване за ново общо събрание на Асоциацията по
Коментари Харесай

Депутатът Катя Панева настоя за ново общо събрание на ВиК Ас...

Писмо с гледище за ново общо заседание на Асоциацията по ВиК е изпратила депутатът Катя Панева до регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов и 11-те кметове на общините членове.

Народната представителка от Демократична България - Обединение предлага на новото общо заседание членовете да дадат съответни рекомендации към бизнес проекта на ВиК ЕООД - Хасково, който не бе координиран и на предходното общо заседание при започване на т.м.

" Днес изпратих писмо до регионалния шеф на инж. Минко Ангелов и до единадесетте кметове на общини от района, които членуват в Асоциация по ВиК, с гледище да се организира ново Общо заседание на Асоциацията. На него членовете да дадат съответни рекомендации към бизнес проекта на ВиК ЕООД - Хасково. Ако такива рекомендации не бъдат направени, КЕВР ще смята, че има безмълвно единодушие и ще утвърди бизнес проекта с цена на водата, която не отговоря на качеството ѝ ", написа Панева.

Припомняме, че заложеното повишаване в бизнес проекта на ВиК-Хасково е от 3.52 лева на 3.66 лева за кубик от следващата година, а през 2026 г.- 4.47 лева

Ето и цялото писмо:

" ДО ИНЖ. МИНКО АНГЕЛОВ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
НА ОБЛАСТ ХАСКОВО

КОПИЕ ДО:
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ХАСКОВО
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ЛЮБИМЕЦ
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА СТАМБОЛОВО
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА МИНЕРАЛНИ БАНИ
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА СИМЕОНОВГРАД
ДО КМЕТА НА ОБЩИНА МАДЖАРОВО

Уважаеми господин Ангелов,
С актуалното Ви осведомявам, че във връзка мой въпрос към ръководителя на КЕВР Иван Иванов, насочен на парламентарен надзор на 6 август 2021 година, стана ясно следното:
Асоциациите по ВиК би трябвало да излязат с ясно решение дали съгласуват бизнес проектите на съответните ВиК оператори. Ако такова решение за координиране няма, то следва Асоциациите по ВиК да насочат съответни рекомендации във връзка с бизнес проектите и да ги върнат на ВиК операторите за промяна. Ако липсват такива рекомендации за корекции, след приключване на законоустановения период КЕВР ще смята, че има така наречен „ безмълвно единодушие “ и ще преглежда бизнес проектите такива, каквито са.
В тази връзка желая да изразя терзанието си от извършеното на 3 август 2021 година Общо заседание на Асоциация по ВиК – Хасково. На него членовете на Асициацията не одобриха бизнес проекта на „ ВиК “ ЕООД – Хасково, само че не направиха рекомендации какво в този бизнес проект би трябвало да бъде променено. От медиите научих, че 35% от гласовете са били „ за “, 44.85% – „ срещу “ и 14.14% – „ въздържал се “, при което няма взето решение за бизнес проекта.
Съгласно член 10, алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Асоциациите по водоснабдяване и канализация Общото заседание се привиква от ръководителя, по негова самодейност, или по документално искане на членовете й, които имат най-малко 10 % от гласовете в Общото заседание. В тази връзка приканвам в качеството Ви на ръководител на Асициация по ВиК – Хасково да свикате ново Общо заседание с дневен ред координиране на бизнес проекта на „ ВиК “ ЕООД – Хасково, или връщането му за поправяне от страна на водното сдружение, което е оператор в обособената територия. В поканата до общините членове на Асоциацията да напомните, че гласоподаване „ срещу “, или „ въздържал се “ във връзка с бизнес проекта не е задоволително за неговото неприемане. Нека всяка община да предложи посредством своя акредитиран представител промени, каквито счита за верни и да ги съобщи по време на Общото заседание.
Вярвам, че ще се отзовете на това мое искане и ще свикате Общо заседание, което да предложи на „ ВиК “ ЕООД – Хасково съответни промени, които да залегнат в бизнес проекта на сдружението, които да са съобразени както с ползите и потребностите на потребителите на ВиК услуги в област Хасково, по този начин и с тези на „ ВиК “ ЕООД - Хасково.

С почитание:
Катя Панева, депутат от 29 хасковски многомандатен изборен регион в 46 Народно заседание ".
.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР