Пиша това писмо до медиите, защото разбрах, че мълчанието за

...
Пиша това писмо до медиите, защото разбрах, че мълчанието за
Коментари Харесай

Български лекар в Швейцария: Г-да началници на държавата, в УМБАЛ „Лозенец“ се вършат безобразия. Спрете ги!

Пиша това писмо до медиите, тъй като разбрах, че мълчанието за това, което се случва в болница „ Лозенец “, известна повече като Правителствена, води до нови и нови извращения на естествените връзки в един екип и до унищожаването на лечебно заведение, което действа към този момент 75 години.

 

Не желая да мълча повече и се обръщам към Вас с настоятелна молба: Идете и вижте какво става в това болнично заведение, където потъват милиони, само че все по-рядко се случват положителни неща.

 

Пиша тези редове от Швейцария, където работя, тъй като през януари 2023 година след скандал с шефа доктор Христо Стоянов напуснах УМБАЛ „ Лозенец “. Сега церя и оперирам в Швейцария и Австрия. Нямам персонален интерес, нито упоритости да заемам някакви постове в болничното заведение, където работих 4 години с кадърни и почтени сътрудници, които ежедневно се постанова да търпят неприятните решения и несъответстващи дейности на двама управници – доктор Христо Стоянов и заместникът му доктор Светлин Сталянов.

Това написа в писмо до медията ни доктор Владислав Райков, който е бил част от Клиниката по ортопедия и травматология от 2019 година до януари 2023 година

 

Провокиран съм, уважаеми господа, и от нелепите неистини за някакъв тайнствен апартамент от 500 кв. м., първокласно обзаведен и с подслушвателна инсталация, плюс специфичен асансьор. Управляващите болничното заведение чак в този момент разбрали за това потайно и подозрително място. Долна неистина! Всички чиновници знаят за него от години. Опитът да се създаде скандал е ориентиран против предходния шеф проф. Любомир Спасов, който кандидатства ма декан на Медицинския факултет в СУ „ Св. Климент Охридски “. Елементарно! И подло.

 

До спорът ми с доктор Стоянов и доктор Сталянов се стигна поради основаването на поделение на синдиката КТ „ Подкрепа “ в болничното заведение, на което бях определен за ръководител. И тъй като нямаше по какъв начин да бъде бележит сходен мотив, се наложи да бъда упрекнат в нещо друго. Това „ друго “ се оказа изказване, че съм изискал рушвет от пациент с цел да уредя обзор на сина му през ядрено-магнитният резонанс. Историята бе съшита с бели конци и се разпадна с писменото пояснение на самия пациент, че е бил притискан от двамата ръководители да „ признае “, че съм изискал някакви пари.

Беше ми препоръчано да напусна самичък другояче ме заплашва дисциплинарно уволняване.

Не се поддадох на шантажа и отнесох случая да кабинета на досегашния длъжностен министър доктор Меджидиев. Хората, които се срещнаха с въпросния сюжет реагираха напълно съответно. Няколко часа по-късно обаче научих от тях, че нямало какво да се направи, тъй като имало някаква сделка.

 

Оставям моя случай като частен, само че това, което се случва с мен към този момент се е случвало и с други хора – лекари и медицински сестри и това може да бъде елементарно потвърдено, в случай че някой си направи труда да прегледа документите в „ Личен състав “.

Страшното е, че сходна процедура на почистване на сметки продължава и ще продължава, до момента в който тези двама началници са отпред на УМБАЛ „ Лозенец “.

 

Разпореждат се с всички и всичко като с бащиния. Появяват се в болничното заведение с револвери под белите престилки. Ползват коли на НСО и употребяват някои от водачите, с цел да ги свържат с министри и авторитетни хора от властта, с цел да прокарат свои ползи. Свои, не ползи на болничното заведение, медиците в него и пациентите.

Стига се до там шефът Стоянов да паркира новото си Порше пред Спешно поделение, където хората получават по 1000 лв. заплата. Налага се колите за спешна помощ да правят маневри, с цел да стигнат до входа…

 

Близостта на Стоянов с досегашния длъжностен министър председател Гълъб Донев разреши на болничното заведение да бъдат преведени 17 млн лв. за погасяване на задължения. В същото време ортопедите травматолози бяха изгонени от операционните на 4-я етаж и натикани в остаряла зала, която не е ремонтирана от 80-те години на предишния век. Инструментите в нея са от времето на Октомврийската гражданска война през 1917 година Налага се да се употребяват инсталация и принадлежности под нам от други клиники, с цел да можем да лекуваме и оперираме. Истински призрачен сън за медицинските служащи и за жителите, потърсили помощ.

 

Давам си сметка, че времената са тежки, страната и обществото са изправени пред големи провокации. Но не е ли опазването на здравето измежду целите на всяка власт? Нали вие сте хората, които носят отговорност за това грижите за здравето да са ефикасни, с цел да се оттласнем от дъното на Европа по оказване на здравна помощ.

С фрагменти като доктор Стоянов и доктор Сталянов младите лекари и медсестри ще продължат да бягат от България и да търсят работа и развиване в чужбина. Това визира и Вас персонално, тъй като и Вие, и Ваши близки не сте застраховани и ще имате потребност от лекарски умения и професионализъм.

 

Настоятелно Ви апелирам: Проверете какви безобразия се случват в УМБАЛ „ Лозенец “. Има прелестни експерти, които могат да управляват тази болница и тя да просперира.

 

С почитание: доктор Владислав Райков

Швейцария
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР