Писателят Мишел Лукаду предлага нестандартен поглед върху това как възприятието

...
Писателят Мишел Лукаду предлага нестандартен поглед върху това как възприятието
Коментари Харесай

Методът ABC: Как да променим отношението си към омразни задължения

Писателят Мишел Лукаду предлага ексцентричен взор върху това по какъв начин усещането ръководи мотивацията и по какъв начин можете да се измъкнете от този капан.

Детето ми се опасява от кучета. Аз, въпреки това, желая да си заровя лицето във всяка ласкаво скимтяща и махаща с опашка от наслада, " топка косми ", която срещна. Моето дете и аз виждаме едно и също куче, само че имаме противоположни реакции към него.

Тази идея е коренът на продуктивността...и градивният детайл на мотивацията. Възприятието е оптиката, през която виждаме света. Едно и също куче, разнообразни диоптри за мен и моето дете. И когато виждаме друго пречупени версии на едно и също нещо, вършим доста разнообразни неща (детето се крие зад крайници ми, а аз се трансформирам в гукащ идиот).

И по този начин, какво общо има всичко това с продуктивността?

Въприятието е променлива големина

Обичам кучета, само че детето ми не. Опитът ни минава през ненадеждната призма на усещането, накриво от предишното и страстите. Мозъкът изкривява обективната картина – от розови очила до черно-бяла картина. Примерът за усещането към кучето може да се приложи към продуктивността. И това може да има голямо значение.

Да приемем, че би трябвало да проведете значим телефонен диалог, обвързван със започването на продажби за новата компания, която сте основали. Или в която работите. Ако гледате на това като на досадна рутина - нещо, което не желаете да вършиме и което ще отложите до последната минута - тогава най-вероятно няма да продадете нищо. Ако въобще се обадите.

Ако вместо това гледате на това позвъняване като страхотна опция – нещо, което ви вълнува, което може да изведе плана на идващото равнище – евентуално ще се подготвите за него и ще се справите чудесно.

Обаждането е едно и също. Но продуктивността ви (и евентуално и цялото бъдеще на компанията ви) могат да бъдат изменени по отношение на настройката ви към позвъняването. Ние сме доста по-податливи да създадем нещата, които желаеме (като ще ги създадем и с повече ентусиазъм) преди тези, които не желаеме. Хубавото визиите ни е, че те могат да се трансформират.

Ключът към смяната

Как да измененията мозъка си, тъй че той да спре да се опасява от кучета и да стартира да ги обича? Как да се убедите, че позвъняването за продажби е ужасно? И по какъв начин да измененията мозъка си, с цел да вярвате постоянно в себе си и в визията си? Страхотен въпрос.

Професор Рейчъл Касада Ломан написа за смяна на метода, по който мислите. Тя декларира: „ За благополучие има дребен скришен инструмент, който можете да употребявате, с цел да измененията безусловно метода, по който мислите - преформатиране. Простичко казано, преформатирането е смяна на метода, по който виждате нещо и по-късно го изразявате по друг метод. " Това, в действителност е смяната на обектива, през който гледате на нещата.

Методът АBC

Едно от обичаните ми извършения за „ промяна рамката “ е методът ABC, фиктивен от клиничния психолог Албърт Елис през 50-те години на ХХ век.В своето проучване Елис открива, че множеството от събитията в нашето всекидневие имат три елементи: активиращо събитие (A), нашите вярвания за това събитие (B) и следствията от събитието (C).

В своето проучване Елис открива, че множеството от събитията в нашето всекидневие имат три елементи: активиращо събитие (A), нашите вярвания за това събитие (B) и следствията от събитието (C).

В Simply Psychology доктор Саул Маклауд написа: „ Елис има вяра, че не активиращото събитие (A) предизвиква отрицателни прочувствени и поведенчески последствия (C), а по-скоро индивидът интерпретира тези събития нереалистично и затова има ирационална система от вярвания (B), която води до последици (C). "

Така че, в случай че срещата с куче е активиращо събитие (A), детето ми има вяра, че кучето ще го ухапе (B), бяга от кучетата (C) и пропуща времето за занимателни игри.

Ключът към смяната е да започнете да променяте своите ирационални или непродуктивни " B ". В случая с позвъняването за пускане на продажби, вашето задействащо събитие (A) може да е преглеждането на листата със задания. Вече имате избор да третирате събитието по метода, по който сте привикнали (B): „ Уф! Ужасно! Тези телефонни продажби са призрачен сън. " Или можете последователно да измененията отношението си към по-продуктивно: „ Да, позвъняването може да е неприятно, само че въпреки това може да ми донесе пари. “

Тези разнообразни вярвания евентуално ще доведат до разнообразни резултати. В първия случай можете да отложите диалога до края на работния ден, когато сте скучни и изтощени. Във втория случай може  да се обадите незабавно, до момента в който сте изпълнени с сила и възторг. И това към този момент са два типа позвънявания, които ще доведат до разнообразни резултати.

Финални мисли

Често подценяваме нашите мисли и отношение към дилемите по отношение на това да бъдем продуктивни. Всъщност ние нормално мислим противоположното. " Няма значение какво мисля или усещам за задачата. Просто би трябвало да я извърша ". Въпреки че този метод на мислене може да наподобява потребен, той може да повлияе на вашата продуктивност. Защото мисленето въздейства върху успеваемостта на напъните. А колкото по-ефективно работите, толкоз по-продуктивни можете да бъдете.

Източник: Better Humans / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР