Писателят, инфлуенсър, политически анализатор и общественик - Радослав Бимбалов, пусна

...
Писателят, инфлуенсър, политически анализатор и общественик - Радослав Бимбалов, пусна
Коментари Харесай

Бимбалов: Псувал съм на арменски, черпили са ме евреи, изтрезнявал съм с баници на цигани

Писателят, инфлуенсър, политически анализатор и държавник - Радослав Бимбалов, пусна следния текст на стената си във Facebook, където публикцията към този момент е харесана и коментирана от няколко хиляди души:

Родих се и станах човек в остаряло, доста остаряло място. Правил съм си густото измежду тепета, калдъръми, кьошета, ашурета, кандарми, лакърдии. Псувал съм на арменски, черпили са ме евреи, изтрезнявал съм с топлите баници на лъскавите роми в Аджисан Маала. В учебно заведение имах негър съученик, по трудово образование сме работили дружно на струг.

Станал съм друг човек, тъй като съм растял към разнообразни хора. Приел съм това за най-нормалното нещо на света, несъмнено тъй като съм проходил в град-шейкър за народи, страсти и култури.

Тази ксенофобия, която в този момент се пробват да ни припишат за изконна българска линия, е безспорна, гнусна неистина. Пазете децата си от лапите на националистите, които последователно стартират да се трансформират в носители на някаква надута с токсичен мирис " българщина ". Тази рискова дрога бива пробутвана на подрастващите с озлобление, което плаши.

Българите в никакъв случай не са имали потребност да се самоизтъкват, отричайки другите. Не сме мъкнали тежки, ненужни имперски комплекси. И в никакъв случай, но в никакъв случай не сме имали нужда да си подвигаме самочувствието, онанирайки със личната си история.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР