Писателят Георги Господинов, художникът Станислав Памукчиев, писателят Георги Константинов и

...
Писателят Георги Господинов, художникът Станислав Памукчиев, писателят Георги Константинов и
Коментари Харесай

Георги Господинов, Станислав Памукчиев, Георги Константинов станаха почетни граждани на София

Писателят Георги Господинов, художникът Станислав Памукчиев, писателят Георги Константинов и президентът на фондация " Америка за България " Нанси Шилър са новите почетни жители на София.


В деня на София кметът Йорданка Фандъкова и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчиха оценките на Столичната община.

 

Честит празник на мъдростта! За всеки от нас, които работим за София, това е освен градски, само че и персонален празник, съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. Тя благодари на своите сътрудници за свършената работа.

 

" Когато ръководиш хиляди хора, би трябвало да цениш труда им. Благодаря за времето и че отстояхте на денонощните позвънявания със задания ", обърна се към сътрудниците си.


" Като локална власт отстояхме, не допуснахме огромните рецесии да се трансфорат в рецесии за София. Отговорността е доста огромна. София е общественост от свободни хора ", съобщи тя.


Познавайте София със сърцето си, прикани кметът на София.
Георги Георгиев благодари на Йорданка фандъкова за отдадеността през 14-те години до момента в който е кмет. Благодаря за вашите заслуги за жителите на София, обърна се към нея Георгиев.


Той напомни, че са взети 3401 решения през тези години. По думите има гражданска война в градския превоз, има 14 пъти повече по-големи вложения в тротоарите на града.

 

" Успяхме да проведем 5 процедури, посредством които се построяват 5 спортни зали. Според Георгиев над 100 дами са получили протекция и безвъзмездна помощ. Създадохме интеграция за деца със специфични потребности ", сподели той.


Удостоеният проф. Станислав Памукчиев за отличната подготовка на студентите в Художествената академия и прославянето на страната ни, съобщи, че се е развълнувал. " Винаги съм считал, че това звание се дава за героични заслуги. Мога да приема тази премия, тъй като някой е разпознал моя опит като нещо значимо, значимо ", сподели той.


Творчеството ми е сътворено в София, по тази причина се усещам същински жител на София. Пътят ми е почнал в Плевен, само че креативното ми ентусиазъм е родено в София, съобщи поетът Георги Константинов.

 

Нанси Шилър е номинирана поради даряването на " Музейко " на Столичната община. 

 

Фондация Америка за България е подкрепяла планове за изкуството и културата, които през днешния ден са част от културния календар на града. Повече от 7 години имам привилегията да назовавам София мой дом и мога да заява, че София пораства, само че не старее.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР