Писателят е бивш инвестиционен банкер в Ню Йорк, бивш ръководител

...
Писателят е бивш инвестиционен банкер в Ню Йорк, бивш ръководител
Коментари Харесай

Пионерската пенсионна система на Чили сега се нуждае от реформа

Писателят е някогашен капиталов банкер в Ню Йорк, някогашен началник на капиталовия комитет на чилийския капиталов фонд и съавтор на „ Стойността на изкуството — Финансови принадлежности за пазарите на изкуство ”

Чилийската пенсионна система, пионерска, частно ръководена скица с дефинирани вноски, която започва през 1980 година, в началото се смяташе за златен стандарт измежду пенсионните схеми.

Следователно той послужи като проект за реформиране на пенсионните системи на доста страни от Латинска Америка, Азия и Източна Европа. Множество чилийски експерти, участващи в използването му, се трансфораха в световни пенсионни консултанти. Днес обаче системата е презирана от огромен брой чилийци и оцеляването й в настоящия й тип е подозрително. И по този начин, какво се обърка?

Накратко, това беше типичен случай на добра концепция, неприятно изпълнена. В момента системата се състои от пет капиталови варианти, известни като фондове A, B, C, D и E. Фонд A е най-рисковият, до момента в който фонд E е най-к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР