Писателката, журналистка и изследователка Кейт Молтби заяви, че първият министър

...
Писателката, журналистка и изследователка Кейт Молтби заяви, че първият министър
Коментари Харесай

Разследват британски вицепремиер за сексуален тормоз

Писателката, журналистка и изследователка Кейт Молтби съобщи, че първият министър Деймиън Грийн докоснал коляното й през 2015 година, а по-късно й изпратил текстово известие със полов подтекст, откакто във вестник се появила нейна фотография в корсет.

Молтби написа във вестник "Таймс ", че Грийн "й предложил кариерен съвет и в това време ясно посочил, че демонстрира полов интерес ".

"Това не беше задоволително за мен тогава и не би трябвало да е задоволително държание в Уестминстър в бъдеще ", съобщи тя.

Грийн отхвърли да е правил полови оферти.
"Това погрешно изказване идва като цялостен удар и е надълбоко нараняващо, изключително от някой, който съм считал за персонален другар ", сподели той, представен от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Канцеларията на Мей съобщи, че министър-председателката е поискала ръководителят на държавната работа да "установи обстоятелствата и да рапортува назад колкото е допустимо по-скоро ".

Напоследък се популяризират изказвания за полов тормоз и малтретиране в английската политика.

Активистката на опозиционната Лейбъристка партия Бекс Бейли сподели, че партията я разубедила да заяви, че била изнасилена на конференция на лейбъристите през 2011 година, когато била на 19 години. По думите й партиен чиновник й споделил, че "ако го направи, това може да й навреди ". Партията съобщи, че проверява случая.

Първият член на кабинета и министър на защитата Майкъл Фалън даже към този момент си призна за сходен случай. Той положил ръка върху коляното на една журналистка, която, съгласно личните ѝ думи, умерено и учтиво му обяснила, че в случай че това се повтори, ще го цапне през лицето. "Той си махна ръката и с това нещата завършиха ", описа журналистката.

Скандалът към холивудския продуцент Харви Уайнстийн насърчи хора от разнообразни професионални сфери да приказват намерено за полов тормоз, на който са били подложени от авторитетни персони, имащи власт върху опциите им за кариерно развиване.

Миналата седмица десетки дами, и даже мъже, се оплакаха, че са станали жертва на полово принуждение от страна на чиновници на Европейския парламент и депутати

АНКЕТА : Били ли сте обект на полов напън на работа?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР