Пирин победи с 1:0 Арда в последния мач от 21-ия

...
Пирин победи с 1:0 Арда в последния мач от 21-ия
Коментари Харесай

Пирин и Арда поискаха спиране на войната в Украйна, възходът на орлетата продължава

Пирин победи с 1:0 Арда в последния мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Успехът пристигна в самото начало на мача, откакто Антон Карачанаков съумя да се разпише, което в последна сметка се оказа и единственото попадение.

С успеха си през днешния ден тимът от Благоевград продължава възхода си в шампионата. Орлетата записаха втора победа от два мача напролет, откакто в последния си есенен дуел шокираха Лудогорец в Разград.

Арда от своя страна продължава да буксува и записа трето следващо проваляне през 2022-а. Играчите на Стамен Белчев към момента нямат даже маркиран гол напролет.

Резултатът бе открит от домакините още в петата минута. Тогава Антон Карачанаков получи топката в наказателното поле и с удар по диагонала откри, откакто вратарят Християн Василев му отвори близкия си ъгъл и не се намеси по добър метод.



В идващите минути Пирин продължи да бъде по-активният отбор и на няколко пъти бе покрай удвояване на преднината, само че при последния пас преди завършващ удар се получаваше неточност.

В началото на втората част играта бе равностойна, само че чистите положения не участваха пред двете порти.

В 70-ата минута " орлетата " останаха с човек по-малко. Станислав Манолев подвигна високо крайници си наоколо до главата на Алекс Петков и съдията Никола Попов реши, че дейностите му заслужават червен картон.

При това състояние Арда опита да наложи напън, с който да стигне до попадение, само че офанзивите бяха много ялови и по този начин и заплашиха кой знае какъв брой Янко Георгиев. Така срещата приключи с триумф на Пирин и нови значими три точки.

По този метод двата отбора се изравниха по точки в класирането. И двата тима имат по 22 точки и дружно с отбора на ЦСКА 1948 поделят местата сред девето и 11-о място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР