Пирин (Благоевград) приема Ботев (Пловдив) в двубой от 29-ия кръг

...
Пирин (Благоевград) приема Ботев (Пловдив) в двубой от 29-ия кръг
Коментари Харесай

Ботев се нуждае от задължителна победа над Пирин, ако не иска да попадне в опасната зона

Пирин (Благоевград) приема Ботев (Пловдив) в дуел от 29-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев ” в Благоевград започва в 15:45 часа, а основен рефер ще бъде Драгомир Драганов.

Домакините се намират на 14-ото място във краткотрайното класиране и няма късмет да не играят в плейофната група за оцеляване след делене на тимовете. До края на постоянния сезон има единствено два кръга, а разликата сред “орлетата ” и десетото място, даващо избавление, е 8 точки. Иначе Пирин не се намира в най-хубавата си форма и е в серия от 3 следващи загуби. Поредните мачове без триумф пък са цели пет, като последната победа бе записана на 11 март в дуела против Хебър.

Ако в края на сезона Пирин остане на 14-ото място, то тимът на Христо Янев ще би трябвало да играе бараж с тима от Втора лига за място в елита. Ако желае да избегне този спомагателен мач, то “орлетата ” би трябвало да заемат някое всред 11-то, 12-то или 13-то място. Цел, която е изцяло постижима до края на сезона.

Ботев от своя страна играе един от най-слабите си сезона в последните години. Клубът се намира на 10-ата позиция и към момента съществува действителна опция да би трябвало да се бори за оцеляването си след разделянето на тимовете. Към момента “канарчетата ” са единствено на 1 точка над рисковата зона и възможна неверна стъпка през днешния ден може да им коства доста. До края на постоянния сезон пловдивчани няма по какъв начин да стигнат деветия Локо (София), тъй че само могат да бранят позицията си.

Иначе през предходната седмица бе огромният ден за тима, в който след толкоз години очакване най-накрая Ботев заигра на “Колежа ”. На новия си, освежен стадион и пред цялостни трибуни обаче момчетата на Бруно Балтазар позволиха неприятна загуба с 0:1 от Левски. Така “канарчетата ” задълбочиха рецесията си и удължиха серията си до 6 следващи дуела без победа. За последно те победиха на 4 март.

Като цяло Ботев е в серия от четири следващи победи против Пирин. По-рано през сезона пловдивчани победиха вкъщи с 3:1.

ПИРИН - БОТЕВ (ПД) 

Вероятни сформира:

ПИРИН (4-1-4-1): Я. Георгиев; В. Велев, Сенхаджи, А. Дюлгеров, А. Йорданов; Бенгюзов; Семенив, Д. Тонев, Макрецкис, И. Тасев; Тютюков

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Ханкич; Пунчец, Генев, Супрайен; Минков, Ето`о, Мертенс, Конате; Думбия, Траоре; Бароан

СЪДИЯ : Драгомир Драганов
СТАДИОН: " Христо Ботев ", Благоевград 
НАЧАЛО: 15:45 часа

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР