Пилотът на хеликоптера, с който загина баскетболната звезда Коби Брайънт,

...
Пилотът на хеликоптера, с който загина баскетболната звезда Коби Брайънт,
Коментари Харесай

Хеликоптерът на Брайънт летял твърде ниско

Пилотът на хеликоптера, с който почина баскетболната звезда Коби Брайънт, е летял прекомерно ниско, с цел да може да бъде наблюдаван от радари в мъглата. Това излиза наяве от записи на въздушния надзор, публикувани в понеделник, оповестява организация " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.
Идентифицираха и другите жертви в хеликоптера на Коби Брайънт Властите са на мястото на случая, само че към този момент няма публични отговори по какъв начин и за какво хеликоптерът е паднал
Междувременно следователи откриха останките от три тела на мястото на злополуката и търсят останалите.

Хеликоптерът " Сикорски Ес-76 " се блъсна в неделя във нагорнище край град Калабасас в Калифорния, на към 65 км северозападно от Лос Анджелис.

Снимка: Reuters

Всичките девет пасажери на борда починаха, в това число 13-годишната щерка на Коби Брайънт - Джиана. Катастрофата е провокирала пожар на земята, а останките от хеликоптера са пръснати на повърхност от 1000 кв. м.

Гъстата мъгла и нейната роля за злополуката бяха в центъра на следствието на аргументите за нещастието.

НБА анулира мача, плануван за през днешния ден, сред тимовете на " Лейкърс " и " Клипърс ". Решението бе взето от почитание към общността на " езерняците ", която надълбоко скърби за трагичната загуба на легендата на " Лейкърс " Коби Брайънт, неговата щерка Джиана и още седем души в злополука с хеликоптер в неделя, уточни Националната баскетболна асоциация.

The following has been released by the NBA pic.twitter.com/NgrEP2qpDi
— NBA (@NBA) January 27, 2020

Освен Брайънт, случаят почерни още три фамилии, свързани със спортна академия " Мамба ": брачен партньор и брачна половинка и тяхната 13-годишна щерка, майка и 13-годишната й щерка, и баскетболна треньорка, която също е майка. Деветата жертва е водачът, който е умел някогашен инструктор, дипломиран да лети в мъгла.

Снимка: Reuters

Авиодиспечери са разрешили на водача да лети в неприятното време. Той е изискал следене на полета, само че е бил осведомен, че лети прекомерно ниско, с цел да бъде уловен от радарите. От публикуваните записи остава неразбираемо дали водачът е чул това известие, показва " Ройтерс ".

" Записът демонстрира, че водачът е опитал да остане под равнището на облаците, с цел да резервира образен контакт с терена ", съобщи юрист Гари Роб, създател на книгата " Съдебни разногласия при произшествия с хеликоптер ". Според него е прекомерно евентуално водачът да е летял доста ниско под облаците и да се е блъснал във върха на възвишението, забулено от тях.

" По време на записа водачът е спокоен от самото начало ", сподели юристът и дефинира връзката с авиодиспечерите като " извънредно естествена и рутинна ".

" Следователите ще проучат дали не става дума за механична щета като причина за злополуката ", сподели още Гари Роб, само че добави, че този модел хеликоптери са " надеждни " и " като цяло сигурни ".

Фенове на " Лейкърс " направиха спонтанен олтар на Брайънт покрай спортната зала " Стейпълс ", където той играеше домакинските си мачове. Почитатели сложиха цветя и негови фланелки пред гимназията във Филаделфия, където е играл преди да влезе в НБА.

Снимка: Reuters

В Холивуд звезди като Робърт де Ниро и Брад Пит, резервираха минута безмълвие в памет на Коби Брайънт при започване на обичайния обяд на номинираните за премиите на Академията.

Брайънт, който завоюва " Оскар " за късометражния анимационен филм " Скъпи баскетбол ", участва на обяда преди две години.
" Скъпи баскетбол ", или едно пояснение в обич (ВИДЕО) Коби Брайънт напусна този свят на 41-годишна възраст
В Ню Йорк пътуващите с метрото, които излизат на станция Пен, стопираха сутринта за минута безмълвие преди да светне голям електронен билборд с облика на Коби Брайънт на залата " Медисън Скуер Гардън ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР