Пилотът на Емануел Макрон, управлявал Falcon 7X е изпуснал маневрата

...
Пилотът на Емануел Макрон, управлявал Falcon 7X е изпуснал маневрата
Коментари Харесай

Фалконът на Макрон се удари в Еърбъса на сенегалския президент


Пилотът на Емануел Макрон, управлявал Falcon 7X е изпуснал маневрата си. Докато той се опитвал да реалокира президентския аероплан инцидентно е закачил различен летателен уред. И то не кой и да е аероплан. Става въпрос за Airbus A319 на Маки Сал, президентът на Сенегал.

Най-малкото, това е комична сцена, която се случи в събота, 3 февруари на летището Сейнт Луис в Сенегал, самолетът на Емануел Макрон се удари в този на сенегалския президент Маки Сал. Според локалните медии, чиято информация се препредава тази седмица от Paris Match лицето, което е пилотирало Фалкона на френския държавен глава се е пробвало да направи маневра, за предната част на самолета да не стои против вятъра. Една маневра, която завърши със конфликт - опашката на президентския джет остърга дясното крило на Air­bus A319 на Маки Сал. Инцидентът е станал към 11 часа преди обед, локално време. Въпреки, че при случая няма потърпевши, един от самолетите не можа да излети.

Според сенегалските медии внушителният Еърбъс на президента Маки Сал не е бил развален. От друга страна пък дребният Фалкон на Емануел Макрон е строшен. Според генералният шеф Папе Маел Диоп на организацията за сенегалските летища екипът на президентския джет е отговорен за случая. Помощник водачът на Фалкона е заблудил водача. Няма никаква виновност нито на летищните управляващи на Сенегал нито на застрахователната компания", сподели за сенегалското радио RFM, шефът. Една човешка неточност, която сътвори малко грижи на Емануел Макрон и екипът му.

Френският държавен глава и брачната половинка му бяха на публично посещаване в Сенегал през последните почивни дни. Макрон председателстваше третата интернационална конференция за обучение. След това от Дакар той отпътува за Сейнт Луис, където трябваше да отбрани идеята за климатичните промени. И сега когато трябваше да се завърне в страната след толкоз напрегнати дни, Макрон бе изправен пред този непредвиден конфликт сред неговия аероплан и този на сенегалския му сътрудник.

Жулналистът Матю Коа от BFM TV, който следеше визитата на френския държавен глава заяви в Туитър, че Фалконът е бил прикрепен към асфалта. "Самолетът на президента не съумя да излети от Сейнт Луис. Емануел Макрон трябваше да употребява този.... на публицистите." Информацията бе доказана от специфичния делегат в Сенегал, който сподели, че публицистите е трябвало да чакат "за да се върне за тях". Paris Match от своя страна осведоми, че Маки Сал, като "добър играч„ е предложил на Макрон да го закара в Дакар с персоналния си аероплан. Останалата част от делегацията, както уточнава списанието, се е наложило да се върне във Франция със аероплан на сенегалските авио линии. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР