Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл пропусна единствения предсезонен тест

...
Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл пропусна единствения предсезонен тест
Коментари Харесай

Строл е пазел контузената китката във втората тренировка в Бахрейн

Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл пропусна единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година поради травма в китката, която той получи след рухване с колело в Испания преди две седмици.

Заради контузията канадецът трябваше да се подложи на интервенция и имаше подозрения, че той ще би трябвало да пропусне най-малко откриващия кръг за сезона в Бахрейн. На пук на тези упования обаче Строл и екипът му взеха решението той да се включи в спортния уикенд на „ Сахир “, който започва през вчерашния ден с две едночасови свободни тренировки.

Във втората от тях онборд фрагменти от болида на канадския играч демонстрираха по какъв начин той изпитва усложнения със своята дясна ръка, която бе контузена. В част от завойте Строл употребява повече лявата си ръка, с която да компенсира неналичието на мощ в дясната. Освен това на старт-финалната права той пускаше своя волан, с цел да раздвижи дясната си ръка. В края на сесията пък Строл имаше потребност от помощ от страна на своите механици, с цел да излезе от болида си.

След тези фрагменти се появиха подозрения дали канадецът ще може да продължи присъединяване си в уикенда в Бахрейн, или ще би трябвало да бъде сменен от някой от аварийните състезатели на Астън Мартин. Преди седмица по време на теста вместо Строл кара Фелипе Другович, който бе посочен и за заместител на канадеца, при положение, че той не можеше да взе участие в Гран При на Бахрейн.

Самият Строл обаче разкри, че тези негови дейности в хода на снощната втора подготовка са били по-скоро превантивни, с цел да може той да запази своята ръка преди квалификацията и надпреварата през днешния ден и на следващия ден.

„ Нямам подозрения в присъединяване си, просто пазех китката. Усещам е малко по-комфортно, тъй че несъмнено мога да карам колата. Чувствам се добре, малко вдървен, само че като цяло добре “, съобщи Строл пред медиите нощес.

В хода на двете тренировки през вчерашния ден той направи 45 обиколки, които за него бяха първите зад кормилото на AMR23, като се изключи шейкдауна на „ Сивлсъртоун “, в който той направи почти 50 километра. След двете подготвителни сесии през вчерашния ден Строл имаше първи късмет да разяснява напредъка, който Астън Мартин е направил по отношение на 2022 година.

„ Невероятно, просто ужасно. Усещам страхотното в колата, дизайнерите в действителност са свършили страхотна работа “, сподели канадецът.

Във втората подготовка той финишира на шесто място, изоставайки с 0.543 секунди от своя съотборник Фернандо Алонсо, който оглави класирането във втория час за подготовка.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР