Пилотът на Алфа Таури Юки Цунода отпадна от Гран При

...
Пилотът на Алфа Таури Юки Цунода отпадна от Гран При
Коментари Харесай

Цунода обясни за удара с Рикардо

Пилотът на Алфа Таури Юки Цунода отпадна от Гран При на Мексико Сити през вчерашния ден, откакто беше ударен от Дениъл Рикардо в прекомерно оптимистична офанзива на завой №6, която донесе наказване от 10 секунди на австралийския водач на Макларън. Рикардо остана в надпреварата и даже отбрани 7-ото си място, само че японецът тряваше да се откаже поради провалите по колата му.

В квалификацията Цунода беше по-бърз от съотборника си Пиер Гасли и разяснява, че е обидно, когато се окаже в такава обстановка.

“Много ми е обидно, че отпаднах по този начин неуместно. Контролирах чудесно положението на гумите и бях сигурен, че нямаме да имаме проблеви до финала - изясни Цунода. - Глупава неточност, това беше обстановката. Моята тактика беше друга от тази на Рикардо и в този миг той можеше елементарно да ме изпревари. Най-много се ядосах на това, че умел водач като него опитва офанзива в завой, в който по принцип не може да се изпреварва. ”
 Тото Волф за гумите: Сбъркахме! Тото Волф за гумите: Сбъркахме!
Японецът добави, че е бил доста покрай зоната на точките, а Алфа Таури има сериозна потребност от тях, с цел да се измъкне напред в класирането на конструкторите. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР