ПиксабейВъзможно ли е библейският мит за Ахат да е истина?Кръгъл

...
ПиксабейВъзможно ли е библейският мит за Ахат да е истина?Кръгъл
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Откриха гигантска топка на дъното на Галилейско море

Пиксабей

Възможно ли е библейският мит за Ахат да е истина?

Кръгъл неестествен обект бе открит на дъното на Галилейско море. Установено е, че той е на към 4 хиляди години. Фигурата е с диаметър съвсем 50 метра. Учените могат единствено да гадаят кой и по кое време е основал тази топка, оповестява The Jerusalem Post, представен от БЛИЦ.

Физикът от Тел Авив Майкъл Фрейкман и археологът от университета Ариел, както и Шмуел Марко са стигнали до едно само умозаключение. Те са уверени, че тази находка може да свидетелства за достоверността на мита за Ахат.

В него се споделя, че царят се молил на Бог за наследник. Когато се родило детето, владетелят го кръстил Ахат. Човекът бил прочут ловджия и боец. Една богиня завидяла на триумфите на младия мъж и го умъртвила, скривайки тялото му. Според легендата царят  търсил тялото на сина си на две места. Едно от тях се вписва идеално под Галилейското море. В тези години това място била суха земя и е изцяло допустимо точно тук да е заровен принцът.

Преди това специалистите допускаха, че това е кладенецът на Мириам.

Мириам била сестра на Мойсей и е забележителна женска фигура в Стария завет. Този бунар, съгласно Стария завет, е оказал помощ на евреите да оцелеят в пустинята, до момента в който скитанията им са траяли четиридесет години.

Експертите възнамеряват в детайли да изследват обекта и да проучат какво се намира вътре в него.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР