ПиксабейНапълно естествено е с времето човек да променя някои от

...
ПиксабейНапълно естествено е с времето човек да променя някои от
Коментари Харесай

Кои напитки трябва да спрем, след като станем на 40

Пиксабей

Напълно естествено е с времето човек да трансформира някои от питателните си привички, с цел да направи по-лесен живота си от здравословна позиция.

Колкото и тъжно да звучи, има редица храни, които е най-добре да се заобикалят след постигане на избрана възраст. Всички ние не ставаме по-млади и с течение на времето тялото ни към този момент не може да обработва изцяло непотребното количество избрани субстанции. Например захар.

Кои храни предизвикват отичане на корема

По този метод можем да отличим няколко случая, когато изгодите от напитките след настъпването на 40 години бързо понижават. И положението на фигурата е изложено на непростим риск.

Лате с подправки от тиква

Тази напитка е доста известна през есента. Съдържа мляко, еспресо, подправки, тиквено пюре, захар и бита сметана. Въпреки гореспоменатата известност и безобидно име, една чаша лате съдържа цели 300 калории и 39 грама захар. Това е доста за едно пиво.

Лимонада

Въпреки че лимонадата е позната на всички ни от детството и не провокира никакво съмнение, си коства да напомним, че тя също по този начин съдържа доста захар. Основните съставки в лимонадата са вода, захар и лимонена киселина (или различен аромат).

Разбира се, тази напитка не може да аргументи неудобства. Въпреки това, постоянното приемане на толкоз доста калории може да се отрази отрицателно на фигурата ви.

Кисели млека за пиянство

Пробиотиците са доста потребни за човешкото тяло. Всички техни изгоди обаче изчезват, в случай че в киселото мляко се включи захар. Например, една бутилка смути за закуска съдържа 360 калории и 45 грама захар.

Бутилиран чай
Всъщност чаят е един от най-хубавите съдружници за тези, които желаят да отслабнат. Съдържа антиоксиданти, които спомагат за ускорение на метаболизма, предотвратяват наднорменото тегло и като цяло са много потребни за здравето.

Това обаче не важи за чая, който може да бъде закупен в бутилки. Факт е, че в този чай има доста малко антиоксиданти. Освен това, с цел да получите доза антиоксиданти от една чаша домакински чай, ще би трябвало да изпиете 20 бутилки платен чай.

Прекомерна консумация на кафе
Във всичко би трябвало да се съблюдава умереността. Това важи изключително за кафето. 1-2 чаши няма да навредят, а даже ще бъдат потребни. Въпреки това, несъразмерната консумация на тази напитка може да повлияе отрицателно на положението на тялото.

Маргарита
Този коктейл се счита за най-големия зложелател на фигурата. И всичко това, тъй като в една чаша може да има от 400 до 700 калории. Така че всички фенове на коктейли би трябвало да бъдат деликатни при избора на напитка.

Разтворим леден чай
Както при бутилирания чай, изгодите за здравето от тази напитка са мощно съмнителни. Не се предлага да консумирате този чай, защото в него може да има и нежелана захар.

Плодов сок
Сокът от магазина съдържа доста захар. Освен това, тези типове пакетирани питиета са изцяло лишени от всички хранителни субстанции (фибри и т.н.), които биха попречили повишението на равнищата на захарта в организма. Една чаша от този сок съдържа до 36 грама захар. Това е същото като да изядете 4 понички.

Обезмаслено мляко
Въпреки че обезмасленото мляко има най-ниско наличие на калории, питателните субстанции (които са мастноразтворими) може просто да липсват. Въз основа на това поражда въпросът за рационалността на потреблението на такова мляко по принцип.

Енергийни питиета
Енергийни питиета сякаш трябва да дават на човек мощ и активност. Но в това време те са цялостни с подсладители, които са освен нездравословни, само че и нездравословни за здравето на зъбите.

Газираните питиета редуцират живота

Горещ шоколад с маршмелоу и захар
Една порция парещ шоколад или какао с мляко и бита сметана съдържа половината от дневните калории и захар.

Портокалови питиета
По принцип няма портокал в купените от магазина портокалови питиета. Вместо това царевичен сироп (който е цялостен с фруктоза), рапично масло и химикали в примес на водна основа. Е, няколко капки съсредоточен портокалов сок за цвят.

Обикновена кола
Тази напитка предизвиква наддаването на тегло. Високата киселинност на колата се отразява отрицателно на положението на зъбите и общото положение на организма. Изкуственият фосфор, който се намира в колата, също може да повлияе на здравето на костите.

Някои протеинови шейкове
Бъдете доста деликатни при избора на протеинов шейк. Сам по себе си подобен коктейл не съдържа негативни детайли. Въпреки това, може да има типове, които съдържат подсладители и химикали./zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР