Пик на новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за

...
Пик на новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за
Коментари Харесай

Пик на новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област. РЗИ търси доброволци

Пик на новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за миналото денонощие. Болници в региона към този момент разкриват спомагателни кревати за лекуване на ковид.

В същото време от Регионалната здравна ревизия не смогват да обработват документите за карантина и насочиха зов за набиране на доброволци.

Първите, които се отзоваха са студенти от Медицинския лицей в Пловдив.

Освен да карантинират болните и контактни им лица, здравните инспектори към този момент наблюдават за наложителните зелени документи. Извършват инспекции в нощните заведения и на летище Пловдив. А новите случаи на ковид бележат извънреден растеж.

" Ето за последното денонощие позитивните в региона са 538, което е най-вече от началото на цялата пандемия от предходната година, по тази причина се постанова помощ ", сподели доктор Аргир Аргиров - зам.-директор на РЗИ- Пловдив.

На апела на инспекцията откликват шестима второкурсници от Медицинския лицей към Медицински университет - Пловдив. Сред доброволците са Анна, Антон и Стойка, които учат специалността „ Инспектор публично здраве “.

Студентите са разпределени в два отдела на инспекцията, където има потребност от помощ за обработката на документите.

От РЗИ- Пловдив обявиха, че са извънредно признателни за помощта и чакат още доброволци от Медицинския университет. Добавиха, че дружно с пика на новите случаи на ковид, има повишаване и на пациентите, които са настанени в здравни заведения.

Днес се разкриват 10 спомагателни кревати за пациенти с коронавирус в болничното заведение в Асеновград, нарастване на броя кревати се чака и в Първомай. При потребност ще бъдат разкрити и спомагателни бройки в град Пловдив.

Вижте повече във видеото

Репортер: Галена Паскова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР